Πολιτικη

winamp wmp real qt

Γούργαρης: Αναπλάσεις αντί για έργα υποδομών (video)

Σε έργα τα οποία δεν εκτελούνται από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Βαγγέλης Γούργαρης.

Ακολουθούν όσα είπε ο κ. Γούργαρης: 

Σε μια περίοδο που η Πελοπόννησος δοκιμάζεται από τις καταστροφές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο από εκτεταμένες κατολισθήσεις, καταπτώσεις.

Όταν παντού στη Πελοπόννησο δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται αφού κανένα σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής θωράκισης, αντιδιαβρωτικής θωράκισης δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, παρόλο που είχαμε τις μεγάλες φωτιές στη Πελοπόννησο το 2001 και 2012 τις φωτιές στη Νεάπολη, στη Μάνη και αλλού.

Η συγκοινωνία Τρίπολη-Βυτίνα-Πύργος δεν εκτελείται.

Η Περιφερειακή Αρχή, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλουν και δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις σε έρημα χωριά, για φρου-φρου κι αρώματα.

Έχουν εξαγγείλει 12 εκατομμύρια στη Μάνη, 11 εκατομμύρια στη Κορινθία, 8,5 εκατομμύρια στη Καλαμάτα, στο Άργος-Ναύπλιο κλπ.

Προχθές στο ΠεΣυ αποφάσισαν άλλα 3,760,000 ευρώ σε 20 περιπτώσεις αναπλάσεων, αλλαγή κουφωμάτων και άλλων τέτοιων έργων, χρήσιμων ίσως, όχι όμως πρώτης προτεραιότητας.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός που υλοποιείται από ΕΕ-Κυβερνήσεις-Περιφέρεια-Δήμους ενιαία, είναι το νέο ΕΣΠΑ, δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίμνη του Λάδωνα που θα διαθέσουν 1,180,000€ από το ΤΑΠ-ΤΟΚ και 1,240,000€ από το Π.Δ.Ε για προσέλευση επισκεπτών όταν οι επισκέπτες δεν μπορούν να φτάσουν στη λίμνη.

Τα λεωφορεία από τους ορεινούς προορισμούς Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα κλπ δεν μπορούν να περάσουν κάτω από το Βαλτεσινίκο.

Από την απέναντι πλευρά Δάφνη-Πουρναριά-Μουριά τα λεωφορεία δεν μπορούν να περάσουν ούτε από την Πουρναριά ούτε από τη Μουριά. Οι παρακάμψεις που χρειάζονται είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα κι όμως δεν γίνονται.

Ο κεντρικός δρόμος Μυγδαλιά-Κυράς Γεφύρι-Πουρναριά έχει ακόμη ένα κομμάτι άθλιο χωματόδρομο ενώ οι παραλίμνιοι δρόμοι είτε δεν διανοίχτηκαν ή όπου έγινε στοιχειώδη διάνοιξη είναι απροσπέλαστη σε επιβατικά αυτοκίνητα. 

Η προσπάθεια να ρουσφετολογήσουν με τέτοια έργα μπροστά στις εκλογές, να γυρίσει μπούμερανγκ γιατί τα λαϊκά στρώματα στη Πελοπόννησο, ούτε ζήτουλες είναι ούτε σανό τρώνε.   

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.