Πολιτικη

"Το θέμα των απορριμμάτων έχει λήξει!" (photos)

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, 12 Μαρτίου 2019

Tα θέματα των απαλλοτριώσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων μετατέθηκαν ως "τελευταία", μεταξύ των θεμάτων ημερησίας διατάξεως.

 

Σύμφωνα με τοποθέτηση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νικολάκου, στο πλαίσιο του Πε.Συ Πελοποννήσου υφίσταται μια "περίεργη συμμαχία όλων των κομματικών παρατάξεων για να ματαιωθεί και άλλη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου".

 

Ο κ. Στεφανόπουλος, Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας για τη "Νέα Πελοπόννησο" χαρακτήρισε πως είναι στα "όρια πραξικοπήματος" η συμπεριφορά αυτή των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, δηλώνοντας πως είναι καθαρά μια αντιδημοκρατική πρακτική.

Επιπρόσθετα, ο κ. Στεφανόπουλος, μεταξύ άλλων, επιφύλαξε ιδιαίτερα σκληρούς επιθετικούς προσδιορισμούς για τους αποχωρήσαντες από την παράταξη του κ. Τατούλη, εκείνους που ανήκουν βέβαια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η κ. Νικολάκου δήλωσε "να μην ξανάρθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο", αναφερόμενη ειδικά στους κ. Γόντικα και Γούργαρη, οι οποίοι είχαν κάνει επερώτηση στο πλαίσιο της αποψινής συνεδρίασης αλλά η σχετική συζήτηση ματαιώθηκε, σύμφωνα με τον κανονισμό.

 

Nα σημειώσουμε πως η συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου κατέστη δυνατή με τη συμμετοχή των 24 Συμβούλων της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" και των κ. Καρρά και Ξεροβάσιλα.

 

Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις στην Πελοπόννησο για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, η κ. Νικολάκου δήλωσε,  μεταξύ άλλων, - αφού ανακοίνωσε πως το έργο μπήκε και στο ΕΣΠΑ σύμφωνα και με τη σχετική δημοσίευση στη "Διαύγεια"-:

 

"Να μην κάνουμε τη χάρη στην αντιπολίτευση, ώστε μετά να πουν "νίπτουμε τας χείρας μας", ως σύγχρονοι "Πόντιοι Πιλάτοι".

"Καταγγέλλω τον κ. Νίκα, που δήλωσε πως δεν πρέπει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτός, ένας αυτοδιοικητικός εν ενεργεία!"

"Mπορούμε να περιμένουμε μια εβδομάδα, διότι το θέμα θα αναδείξει τη σήψη που υπάρχει σε παρατάξεις του Πε.Συ."

 

 

Mετά από σχετική συζήτηση, όπου εκφράστηκαν αντιρρήσεις περί "αναβολής" του θέματος, σύμφωνα με την εισήγηση της κ. Νικολάκου, παρότι ειπώθηκε πως γίνεται κατανοητή η πολιτική της "λογική".

Ο κ. Τατούλης, κατά την τοποθέτησή του, δήλωσε, μεταξύ άλλων, :

 

"Το θέμα έχει λήξει, δεν υπάρχει συζήτηση περί του θέματος, παρά μόνο ως προς τυπικές πτυχές. Προτείνω να αφήσουμε την απόφαση προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς έχω την πληροφόρηση πως θα καταφθάσουν κι άλλοι Σύμβουλοι. Αντιλαμβάνομαι πως το θέμα της "απαρτίας"  χρησιμοποιείται από ορισμένους για να καθυστερήσουν το έργο."

 

Κατόπιν όλων αυτών, η κατάληξη ήταν να παραπεμφθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων σε επόμενο, "συνεχιζόμενο", Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από διακοπή αυτού της 12ης Μαρτίου, λόγω "παρέλευσης χρόνου".

 

Ουσιαστικά, η Περιφερειακή Αρχή "προκαλεί" τους απόντες από τη σημερινή συνεδρίαση να συμμετάσχουν στην επανάληψη της συνεδρίασης που διεκόπη -  και που θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Μαρτίου 2019-, ενώ, παράλληλα, διασφαλίζει την έγκριση των θεμάτων σε κάθε περίπτωση, αφού, σύμφωνα με τον κανονισμό του Πε. Συ., οι δυο παραπάνω συνεδριάσεις είναι "μια" κι έτσι η απαρτία στην μια ισχύει και για την άλλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.