Πολιτικη

Μ. Τετάρτη "κληρώνει" για το Πλάτωμα!

Το πρόγραμμα "ΦιλόΔημος" χρηματοδοτεί και την αποκατάσταση χωματερών στην Τρίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβούλου του Υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνου Ρουσιά.

"Στον ΦιλόΔημο η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Τρίπολης στη θέση "Πλάτωμα"

Υπογράφηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ η 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης με τίτλο «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)» στο πλαίσιο του Άξονα προτεραιότητας «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της χώρας με κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών για το σκοπό αυτό» του Προγράμματος ΦιλόΔημος.

Η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται έως 24/4/2019 ενώ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της Πρόσκλησης αυξάνεται από τα 25 στα 27 εκ €.

Ο λόγος αυτής της τροποποίησης είναι η ανάγκη φιλοξενίας τριών (3) πρόσθετων ΧΑΔΑ, ένας εκ των οποίων ο ΧΑΔΑ στη θέση «Πλάτωμα» του Δήμου Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα ΧΑΔΑ, του οποίου το έργο της αποκατάστασης (εμπεριέχεται και η δυνατότητα της απαιτούμενης αγοράς γής) δεν υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013. Η αστοχία υλοποίησης αυτή έθετε σε κίνδυνο το διαχειριστικό κλείσιμο (έως τέλη Μαρτίου 2019) του δηλωμένου ‘ημιτελούς’ (σε ορολογία ΕΣΠΑ) έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι λοιπόν, η σχετική Πρόσκληση του ΦιλόΔημου τροποποιείται, ενισχύεται με πρόσθετους πόρους και έρχεται να δώσει άμεση προοπτική λύσης στο ΧΑΔΑ του Δήμου Τρίπολης. Επανεκκίνηση και νέα ευκαιρία για το περιβάλλον και το Δήμο Τρίπολης είναι αυτό που παρέχεται μέσω της τροποποίησης της Πρόσκλησης και αυτό γίνεται σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τους ΧΑΔΑ αφού δεν είναι επιλέξιμα έργα στο ΕΣΠΑ.

Θα πρέπει δε να επισημάνουμε ότι αν δεν υπήρχε τώρα ο ΦιλόΔημος τότε η αστοχία υλοποίησης του ΧΑΔΑ στη θέση «Πλάτωμα» του Δήμου Τρίπολης θα οδηγούσε σε απώλεια Κοινοτικών Πόρων που σχετίζονται με το ‘ημιτελές’ έργο των ΧΑΔΑ Πελοποννήσου.

Το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος αποδεικνύεται και στην περίπτωση των ΧΑΔΑ, ως ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Τρίπολης εν προκειμένω. Δεν θα υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα για το έργο. Δίνουμε σανίδα σωτηρίας λοιπόν και άμεση προοπτική λύσης στο πρόβλημα. Αυτό γίνεται και συνεχίζει να γίνεται μέσα από τις απολύτως συντονισμένες ενέργειες του Προγράμματος ΦιλόΔημος και της Κυβέρνησής μας."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.