Πολιτικη

Τατούλης: "Από αύριο αρχίζει το έργο!"

Ξεκινά, απ' ό,τι φαίνεται, η καθ' αυτού υλοποίηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.

Αναλυτικότερα, με την παρουσία της συμπολίτευσης και μόνο του κυρίου Ξεροβάσιλα από πλευράς αντιπολίτευσης, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία διακόπηκε την Τρίτη (12/03) λόγω παρέλευσης του καθορισμένου χρόνου διάρκειας, ενώ είχε εκφραστεί  αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη, κυρίας Ντίνας Νικολάκου, σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων προκειμένου να προχωρήσει το έργο της μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τη βαρύτητα της καθαριότητας και της καλαισθησίας -κυρίως σε σχέση με τον τουρισμό- τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος, κύριος Παπαφωτίου, εξαίροντας την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για μόνιμη λύση του προβλήματος με τα απορρίμματα. Χαρακτηριστική είναι  η φράση, που χρησιμοποίησε: "Ο λαός μας λέει μία παροιμία: η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Φαίνεται, πως για την αντιπολίτευση η βρωμιά είναι μισή αρχοντιά!" θέλοντας να επισημάνει την απουσία των αντιπολιτευομένων περιφερειακών συμβούλων και της εικόνας, που παρουσίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα μισά έδρανα άδεια.

"Ο Τατούλης έγινε καλύτερος από την κριτική. Έχουμε τον χρόνο να περιμένουμε κι άλλο; Θα έχουμε τα χρήματα για να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή; (αναφορικά με την ενδεχόμενη καταψήφιση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων). Δε θα ψηφίσω θετικά, αλλά λευκό, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία" είπε ο κύριος Ξεροβάσιλας.

Η αντιπολίτευση χορεύει τον χορό του Ζαλόγγου. Χορεύει από ανάγκη και όχι από επιλογή!

Στη τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, είπε, μεταξύ άλλων,:

"Η δημοκρατία πρέπει να αποτελείται από πολλά κόμματα, αποτελούν συστατικό της στοιχείο. Δεν είμαστε απέναντι στα κόμματα, αλλά τα κόμματα δεν πρέπει να μετατρέπουν τον πολίτη σε οπαδό! Είμαστε ενάντιοι στην τακτική του να μετατρέπουν κάποιοι την κοινωνία σε αγέλη και τους πολίτες σε οπαδούς. Αν είχαμε αξιοκρατία, θα είχαμε ισχυρότερα κόμματα και ηγεσίες.

Δεν κάνουμε διθυράμβους για τα απορρίμματα. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τον τρελό χορό του Ζαλόγγου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ήταν απέναντι στο έργο και αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, γιατί δεν είχε να προτείνει κανένα άλλο μοντέλο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις είναι απόλυτα νόμιμες. Το έργο καθυστέρησε αδικαιολόγητα από κάποιους δημάρχους και τα πολιτικά κόμματα."

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο κύριος Τατούλης αναφέρθηκε και σε περιφερειακά ΜΜΕ, τα οποία του κάνουν, όπως υποστήριξε,  "πόλεμο" και, μάλιστα, κάποιο εξ αυτών που δεν κατονομάστηκε, φέρεται να δημοσίευσε πως ο κύριος Ξεροβάσιλας δωροδοκήθηκε προκειμένου να παρευρεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τέλος, ο κ. Τατούλης κάλεσε την ανάδοχο εταιρία να αρχίσει από αύριο να υλοποιεί το έργο, ειδάλλως θα προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

"Η μόνη αλήθεια είναι, ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, όμως οι προδότες τιμωρούνται πάντα σκληρά" είπε μεταξύ άλλων η κυρία Νικολάκου σχετικά με τον "πόλεμο" που έχει δεχτεί η ισχύουσα Περιφερειακή Αρχή για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου της μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.