Πολιτικη

Παπαηλιού: "Η ΝΔ προκαλεί σύγχυση"

Απάντηση του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, την απονομή ιθαγένειας, τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση κλπ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας  Γιώργος Παπαηλιού απάντησε στην τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

1) Σύγχυση προκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση και σύγχυση υπάρχει στο χώρο της. 

Μετά την έξοδο της χώρας από τα «μνημόνια» και τις πολιτικές λιτότητας, η ΝΔ προκαλεί σύγχυση, προκειμένου  να συσκοτίσει την πραγματική πολιτική της που ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας.  

Επιπλέον, στους κόλπους της υπάρχει σύγχυση, αφού λειτουργούν διαφορετικές πολιτικές, αυτή που εκφράζει ο σοβαρός και ευπρεπής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της και αυτή των ακροδεξιών στελεχών της, τα οποία «δίνουν» και τον τόνο, έχοντας καταστήσει κυρίαρχες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ακροδεξιάς κοπής, που εκφράζει και εκπροσωπεί και ο αρχηγός της. 

2) Όσον αφορά το νεοφιλελευθερισμό, αυτός ανάγεται στις πολιτικές Θάτσερ και Ρήγκαν, αλλά και πιό πίσω στις απόψεις της Σχολής του Σικάγου, οι οποίες εφαρμόστηκαν στη Χιλή του Πινοσέτ και τις οποίες ξαναθυμηθήκαμε με το ασφαλιστικό «τύπου Πινοσέτ» που επαγγέλλεται η ΝΔ.   

3) Διατυπώνονται επικρίσεις για τον τρόπο νομοθέτησης, με την κατάθεση, συζήτηση και ψήφιση οιονεί πολυνομοσχεδίων, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά θέματα. 

Είναι γεγονός ότι ο τρόπος νομοθέτησης δεν είναι πάντα ο καλύτερος. Χρειάζεται προσοχή, διότι οι νόμοι απευθύνονται και εφαρμόζονται από τη διοίκηση  και σε αυτούς υπάγονται οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και όλοι όσοι τους αφορούν.    

Εν προκειμένω, τα διαφορετικά θέματα που κρίνονται και ρυθμίζονται, υπάγονται στην αρμοδιότητα ενός υπουργείου και όχι περισσοτέρων. Επομένως, ακόμη και αν τα θέματα δεν έχουν άμεση συνάφεια, η ρύθμισή τους ανήκει στην αρμοδιότητα του ίδιου υπουργείου 

Σήμερα η ζωή «τρέχει». Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που επιβάλλουν ρυθμίσεις σε διάφορα θέματα, για τα οποία ο χρόνος κατάρτισης, διαβούλευσης, συζήτησης και ψήφισης των νομοσχεδίων και των τροπολογιών  είναι πιεστικός, με αποτέλεσμα, «αν αφεθούμε» στην κανονική διαδικασία, να μην υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης διαφορετικών θεμάτων που χρήζουν αντιμετώπισης. Η Βουλή θα επιλαμβάνονταν των διαφορετικών θεμάτων σε χρόνους που θα υπερέβαιναν τις βουλευτικές περιόδους. Και δεν ομιλώ μόνον για επείγουσες ή κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τις οποίες οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές. Ομιλώ και για θέματα που υφίστανται ή αναφύονται στην τρέχουσα καθημερινότητα που αν δεν ρυθμιστούν, τα προβλήματα σωρεύονται.

Ας ελπίσουμε, ότι, μετά τη λαίλαπα των «μνημονιακών» ρυθμίσεων και της fast track νομοθέτησης, τα πράγματα θα βελτιωθούν, ιδίως με την  προωθηση  του έργου της κωδικοποίησης της νομοθεσίας.  

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.