Πολιτικη

Η δημοσιογραφική.. "ανάκριση" του Κώστα Τζιούμη (video)

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, μεταδόθηκε από την Αρκαδική Τηλεόραση μια.."προχωρημένη", για τα τοπικά μιντιακά δεδομένα, βερσιόν συνέντευξης υποψηφίου Δημάρχου

 

Ο κ. Κώστας Τζιούμης, επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο (Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης) και Γιώργο Ηλιόπουλο (arcadia 93.8) και απάντησε σε διαδοχικές ερωτήσεις σχετικές με την πόλη, τις εκλογές αλλά και το σχεδιασμό της παράταξής του για την επόμενη μέρα.

 

Το όλο εγχείρημα συντόνισε η δημοσιογράφος της Αρκαδικής Τηλεόρασης, κ. Κολιοπούλου, ενώ ο χώρος που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες ήταν το ξενοδοχείο "Mainalon Resort" στην Πλατεία του Άρεως.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιούμης δεσμεύτηκε πως θα εισαγάγει μια νέα μορφή δημοτικής διοίκησης, η οποία θα βασίζεται στην αλληλεπίδραση με τους πολίτες και την τακτική αξιολόγηση του έργου που θα καλούνται να φέρουν εις πέρας οι συνεργάτες του, είτε οι τελευταίοι είναι Αντιδήμαρχοι είτε εντεταλμένοι σύμβουλοι.

 

Επιπρόσθετα, σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ο κ. Τζιούμης τόνισε πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει βελτίωση και όσον αφορά το οδικό δίκτυο αλλά και όσον αφορά τα αδέσποτα.

 

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι από πρώτη Σεπτεμβρίου δεν θα ξαναπάει ούτε ένα σκουπίδι στον Άγιο Βλάση και εφόσον δεν έχει ξεκινήσει η καθαυτό κεντρική διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα βρεθεί άλλος προσωρινός χώρος, κατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, ειπώθηκε πως ο χώρος έχει ήδη βρεθεί αλλά δεν είναι σκόπιμο ν' ανακοινωθεί, τουλάχιστον σε αυτό το χρονικό σημείο.

 

Οπωσδήποτε, όμως, ο κ. Τζιούμης δεν απέκλεισε, σε καμία περίπτωση, το ενδεχόμενο να ζητηθεί η γνώμη των Τριπολιτών και για την πορεία και υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων. 

 

Για την πολύ πιθανή, λόγω εκλογικού συστήματος, ανάγκη σύναψης συνεργασιών με άλλες δημοτικές παρατάξεις, ο κ. Τζιούμης ήταν σαφής: Καμία συζήτηση πριν τις εκλογές και καμία συνεργασία με όσους φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση της πόλης σήμερα.

 

Τέλος, ο κ. Τζιούμης απάντησε και για τις ευθύνες που κάποιοι του αποδίδουν σχετικά με την "στήριξη" της παράταξης του κ. Παυλή στις εκλογές του 2014. Δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ άμεση "στήριξη", αλλά μια "συνεπής" και συλλογική πολιτική επιλογή από την παράταξή του. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, τα πεπραγμένα της διοίκησης του κ. Παυλή απέδειξαν πως ήταν "λάθος" η επιλογή αυτή. 

 

Είναι χαρακτηριστικό δε πως ο κ. Τζιούμης "υπενθύμισε", σε σχέση και με τη θητεία του ίδιου ως συμβούλου με την παράταξη του πάλαι ποτέ Δημάρχου κ. Κοτσιάνη, πως δεν ανέλαβε ποτέ θέση Αντιδημάρχου αλλά χρημάτισε μόνο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί διετία, ζητώντας, ουσιαστικά, από τους δημότες να τον εμπιστευτούν και να τον κρίνουν ως "Δήμαρχο"-όπως έκαναν ήδη με άλλους συνυποψηφίους του.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.