Πολιτικη

"Τώρα μας στερούν και το δικαίωμα της ενημέρωσης"

"Πιστεύουμε ότι στα θέματα της ενημέρωσης,της πληροφόρησης και της διαφάνειας,όσον αφορά στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.), δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις και πολύ περισσότερο δεύτερες δράσεις." 

Πέντε επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ. την παροχή όλων των στοιχείων - αντιγράφων για την 5η συνεδρίαση του 2019. Σεαυτή τη συνεδρίαση,στην οποία δεν συζητήθηκαν τα επίμαχα 5ο και 6ο θέματα, που αφορούσαν την κήρυξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, αμφισβητούμε, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντίστοιχο νόμο, τον τρόπο συνέχισης της συνεδρίασης την επόμενη μέρα (13/3/2019). Πιστεύουμε ότι υπάρχει ανοιχτό θέμα (τυπικό που καθίσταται ουσιαστικό) αλλοίωσης των πρακτικών, μιας και η λήξη της συνεδρίασης βαφτίστηκε «διακοπή», για να δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Περιφερειάρχη και να αλλάξει η ημερομηνία συνέχισης της συνεδρίασης.

Με βάση αυτά ζητήσαμε, μέχρι να ενημερωθούμε και αφού πάρουμε όλα τα στοιχεία, να μη συζητήσουμε βιαστικά στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (3/4/2019) την έγκριση των πρακτικών της 5ης συνεδρίασης, που μας στάλθηκαν μόλις δύο μέρες πριν αν και πολυσέλιδα. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή, αφού για άλλη μια φορά πρωτοτύπησε λέγοντάς μας ότι η έγκριση των πρακτικών αφορά τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση, προχώρησε στην έγκριση αφαιρώντας το αυτονόητο δικαίωμά μας γιαενημέρωση και διερεύνηση περί αλλοίωσης των πρακτικών ή όχι.Εμείς προφανώς καταψηφίσαμε αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα έπρεπε η Περιφερειακή Αρχή να είναι πιο ευαίσθητη και πιο προσεχτική όταν πρόσφατα:

- Ακυρώθηκαν αποφάσεις τηςλόγω μη τήρησης των διαδικασιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

- Ομόφωνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης κατήγγειλε τη στάση του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ.

- Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. λειτουργώντας επιλεκτικά και παραταξιακά έστειλε το από 7/3/2019 απαράδεκτο και ντροπιαστικό έγγραφό του στους περιφερειακούσυμβούλους

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι για να ολοκληρώσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων η Περιφερειακή Αρχή, εκτός από αυταρχισμό, αλαζονεία, αντιδημοκρατικότητα, αδιαφάνεια, ανικανότητα, ψέματα, ύβρεις και συκοφαντίες, μας στερεί και το δικαίωμα της πλήρους ενημέρωσης.

Υ.Γ. Θα καλούσαμε τα στελέχη της ΛΑΕ να σέβονται την αυτόνομη λειτουργία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πάνω στο πάθος τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραποιούν τη στάση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»

ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.