Πολιτικη

Δήμαρχος Τρίπολης: Ν' αποσυρθεί αύριο το νομοσχέδιο! (photos)

Μαζική αντίδραση στην Τρίπολη απέναντι στο νομοσχέδιο, που έθεσε προς διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας.

Το σχέδιο νόμου αφορά την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά ήδη έχει συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις και από τους άμεσα εμπλεκόμενους - φοιτητές και εργαζομένους- αλλά και από παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης αρκετοί εκπρόσωποι φοιτητών, υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αφορμή συνεδρίαση του οργάνου.

Παρευρέθησαν, επίσης, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου, κ. Λαμπρόπουλος, Κατσίρης και Σκαντζός, με τους δύο πρώτους να εκπροσωπούν την παράταξη του κ. Νίκα και το κόμμα της ΝΔ αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, την αντίθεσή τους εξέφρασαν απέναντι στο νομοσχέδιο ο κ. Τρουπής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κ. Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της ΒΙ. ΠΕ Τρίπολης, ο κ. Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος των Εμπόρων και Βιοτεχνών, για ν' αναφέρουμε μερικούς εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση, δήλωσε εντελώς αντίθετος με τη λογική του νομοσχεδίου, περιγράφοντας παράλληλα την "εν κρυπτώ" διαδικασία που ακολούθησε, όπως υποστήριξε, το Υπουργείο. Κατέληξε λέγοντας πως "δεν έχουμε κανένα λόγο να συμφωνήσουμε με τέτοιες λογικές και δεν λήφθηκε υπόψη η διαβούλευση που προηγήθηκε. Πιστεύω πως πρέπει να πάρουμε ομόφωνη απόφαση και να πιέσουμε ν' αποσυρθεί αύριο το νομοσχέδιο".

Όλοι όσοι προαναφέρθηκαν, τόνισαν πως το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και αναποτελεσματικό, υποβαθμίζει δε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και την Τρίπολη - ακαδημαϊκά αλλά και οικονομικά.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν μετά τους "φιλοξενούμενους".

Να σημειώσουμε, πως λόγω της μη παρουσίας των Βουλευτών Αρκαδίας στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Θεοδωρακόπουλος, προέβη σε "συμβολική αποχώρηση".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.