Πολιτικη

Καταγγελία για βανδαλισμό μνημείου στη Ζώνη Μεγαλόπολης

Η ΚΟΒ Μεγαλόπολης του ΚΚΕ, καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια βανδαλισμού μνημείου στη Ζώνη Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου:

"Θρασύδειλα φασιστοειδή, με την κάλυψη του σκοταδιού της νύχτας, βεβήλωσαν το μνημείο που έστησε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ για να τιμήσει τους αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ – ΔΣΕ με καταγωγή από το χωριό Ζώνη Μεγαλόπολης. 

Η ΚΟΒ Μεγαλόπολης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο.

Η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αρκαδία είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε τότε, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, οι δεκάδες συγγενείς αυτών των ανθρώπων αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ.

Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αυτοί οι δεσμοί δεν σβήνουν με μπογιά όσα μνημεία και αν βεβηλώσουν στα κρυφά.

Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στη νύχτα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Τους μηνύουμε πως και 100 φορές να τα βεβηλώσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία."

 

ΚΟΒ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.