Πολιτικη

Η Σύγκλητος θα κρίνει το μέλλον του ΠαΠελ (video)

"Εύχομαι να μη μείνει η Τρίπολη με δύο σχολές" δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής. 

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής όσον αφόρα τη χθεσινή (15/4) συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου όσον αφορά το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

Ο κ. Γαβρόγλου δέχθηκε 8 εκπροσώπους στο υπουργείο στην Αθήνα, όπου φοιτητές, καθηγητές, πολιτικοί παράγοντες έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο και την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. 

Ο κ. Παυλής αναφέρθηκε στη θέση της Συγκλήτου ότι δεν κάνει δεκτή την ένταξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στη συμφωνία με τον υπουργό ότι δεν είναι δυνατόν το ερευνητικό κέντρο που θα δημιουργηθεί, να βρίσκεται σε άλλη πόλη παρά μόνο στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που είναι η Τρίπολη και ότι θα εξεταστεί η δημιουργία κτηνιατρικής σχολής από τριμελή επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα μεταβεί τόσο στην Τρίπολη όσο και στις άλλες πόλεις που διεκδικούν την ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια πόλη έχει τις καλύτερες υποδομές, Επίσης δήλωσε πως η έδρα της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών πρέπει να μείνει στην Τρίπολη και να μην μεταφερθεί στην Πάτρα, ενώ το υπουργείο είναι θετικό να γίνει σχολή πενταετούς φοίτησης, με στόχο να γίνει πολυτεχνικό ίδρυμα σε βάθος χρόνου.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής είναι ευθύνη και αρμοδιότητα μόνο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κανενός άλλου. 

"Η Σύγκλητος, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, ή θα απορρίψει στο σύνολό του το νομοσχέδιο με τις βελτιωτικές αυτές προσθήκες που συμφωνήθηκαν χθες με τον υπουργό ή θα το δεχθεί στο σύνολό του. Ο κ. Γαβρόγλου δεν δέχεται α λα καρτ εφαρμογή του νομοσχεδίου.  Ή θα πάμε στην αναβάθμιση με δημιουργία πέντε σχολών, ή θα μείνουμε με τις δύο.

Σήμερα συνεδριάζει η σύγκλητος, από αυτή την απόφαση κρίνεται το μέλλον του πανεπιστημίου και στην Τρίπολη και γενικότερα στην Πελοπόννησο. 

Εύχομαι να μη μείνει η Τρίπολη με δυο σχολές.

Εύχομαι να παρθεί η καλύτερη απόφαση."

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.