Πολιτικη

"Μαρίνα Ναυπλίου, ένα σημαντικό έργο στην ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδας"

Στα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στη Μαρίνα Ναυπλίου, αλλά και στις προσπάθειες που κάνει η Περιφερειακή Αρχή για τον Ανάβαλο και την Εθνική Οδό με Μυκήνες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης.

 Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για τον δρόμο, που βρίσκεται στην φάση υλοποίησης χάρη στις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής. 

«Ασφαλώς και είναι μία πονεμένη ιστορία η σύνδεση της Εθνικής Οδού, του δρόμου της παραχώρησης του Μορέα με το Άργος και τις Μυκήνες. Όπως είδατε πριν από λίγες ημέρες στην πρόσκληση που κάναμε, ήδη βάλαμε τον δρόμο Δερβενάκια-Μυκήνες. Είναι ένα μεγάλο έργο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά είναι ένα έργο πια που εξασφαλίζει χρηματοδότηση. Στο παρελθόν πολλοί είχαν υποσχεθεί ότι το έργο θα τελειώσει σύντομα,. Ενώ ήταν υποχρέωση της πολιτείας και του Μορέα, δεν έγινε ποτέ το έργο. Ένας μεγάλος στόχος των Αργολιδέων συμπολιτών μου είναι στο δρόμο προς υλοποίηση. Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε τις συνθήκες υλοποίησης αυτού του οδικού άξονα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Τατούλης εξήγησε ότι το έργο Ανάβαλος ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά παρόλα αυτά οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας «μπήκαν μπροστά» και εντόπισαν τις «κακογραφίες και τις διαφορετικές αναγνώσεις του υπουργείου». 

«Εκκρεμεί η ένταξη του δικτύου που θα οδηγεί τα νερά στο Μοναστηράκι. Η περιφερειακή αρχή κάνει επικουρικά έργα προκειμένου να μην υπάρξει δυσκολίες στην φύση του νερού από τις αγροτικές καλλιέργειες. Ήδη προχωράμε ένα δίκτυο που θα αρδεύσει 10 στρέμματα και η επαφή με το Μοναστηράκι θα δώσει λύση. Εκτελείται ακόμα το έργο προς Λυγουριό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τα δευτερογενή δίκτυα. Και παραμένει η ολοκλήρωση του Αναβάλου προς την πλευρά της Ερμιονίδας».

Σχετικά με την Μαρίνα Ναυπλίου ο κ. Τατούλης υποστήριξε: «Σήμερα είμαστε στην πορεία υλοποίησης,. Δημιουργήσαμε το πρώτο ΣΔΙΤ για μαρίνα στη χώρα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα της εκβάθυνσης του λιμανιού, κάτι που προχωράει από το πρόγραμμά μας.  Ήδη  πήραμε την έγκριση από τη γενική γραμματεία των ΣΔΙΤ  ώστε τις επόμενες ημέρες να βγει ο διεθνής διαγωνισμός για μία μεγάλη μαρίνα, για ένα σημαντικό πιλοτικό έργο στην ιστορική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, το πολυπολιτισμικό Ναύπλιο»

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.