Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: "Στην πολιτική δε μπορείς να γίνεις καραγκιόζης"

Η παράταξη του επερχόμενου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη "Νέα Πελοπόννησος", αναφέρθηκε μέσω ανακοίνωσης στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: 

"Στην πολιτική μπορείς να κάνεις λάθος, μπορείς να αλλάξεις γνώμη, μπορεί ακόμα και να πεις ακίνδυνα ψέματα. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις καραγκιόζης". Με αυτή τη φράση νουθετούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τους βουλευτές του στην κυβέρνηση της ΝΔ στις αρχές της δεκαετίας του 90. 

Στην περίπτωση του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας ωστόσο η εγκληματική άγνοια των κανόνων αεροπλοΐας για το φωτισμό ενός κόμβου που βρίσκεται δίπλα σε αεροδρόμιο, ένα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα τους πιλότους των αεροσκαφών, αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα καταχρηστικής παραπλάνησης των πολιτών. Λέει ψέματα για να στηρίξει πάνω σε αυτά όλη την σαθρή επιχειρηματολογία του. Όλος ο αμοραλισμός και η αμετροέπεια του απερχόμενου δημάρχου μέσα σε ένα επιχείρημα. 

Δεν αναμένουμε φυσικά ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας να γνωρίζει τι υποστήριζε ο τότε πρωθυπουργός, όπως και κανένας άλλος πολιτικός της παράταξης, για την οποία κόπτεται ότι κατέχει την ιδεολογική καθαρότητα και μοναδική εκπροσώπηση στην Πελοπόννησο. Ούτε αναμένουμε ότι μπορεί να γνωρίζει του κανόνες εκτέλεσης ενός έργου δίπλα σε ένα αεροδρόμιο. Λίγα άλλωστε είναι αυτά που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έκανε στην Καλαμάτα, και τίποτα απολύτως για το αεροδρόμιο. Θα αναμέναμε ωστόσο να γνωρίζει ότι η πατρίδα μας πληρώνει πρόστιμα για τον δικό του σκουπιδότοπο, που δεν έχει κλείσει με δική του ευθύνη, για την οποία μάλιστα  έχει και δικαστική περιπέτεια. Και δεν έχει κλείσει όπως έχει γίνει για 72 άλλους σκουπιδότοπους στην Πελοπόννησο, που όχι μόνο έχουν καταργηθεί, άλλα έχουν ήδη αναπλαστεί και αποτελούν κόσμημα για τον τόπο μας. 

Τίποτα ωστόσο από τα παραπάνω δεν αφορά τους πολίτες της Πελοποννήσου περισσότερο από το αύριο του τόπου τους. Μπορεί ο απερχόμενος δήμαρχος να κατακρίνει το πρόγραμμα του Πέτρου Τατούλη και της Νέας Πελοποννήσου για την Ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας, το ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, την καμπάνια που έκανε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παγκόσμιο προορισμό, την εκρηκτική άφιξη τουριστών στην Πελοπόννησο, αλλά δεν έχει ακόμα αρθρώσει ούτε μία λέξη για τα μεγάλα έργα που δήθεν οραματίζεται ότι  θα κάνουν καλό στον τόπο μας. Εκτός αν εννοεί ότι είναι μεγάλο έργο η κατάληψη της Περιφέρειας από την ανεκδιήγητη παρέα του. Αλήθεια ποιο είναι το πρόγραμμα του τυχοδιώκτη αυτού πολιτικάντη; Η «δολοφονία χαρακτήρα» του Πέτρου Τατούλη που επιδιώκει ο ίδιος και οι πάτρωνες του, επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά απέναντι του; 

Η δημοκρατία είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για κρατιστές που αναμένουν το διορισμό τους σε θέση ευθύνης, ώστε να εξυπηρετήσουν όλα τα αυτοδιοικητικά και πολιτικά τους χρέη στον κομματικό εισπράκτορα. Ωστόσο θα δεχτούμε ότι ο κος Νίκας μπορεί να μην έχει πρόγραμμα για την Πελοπόννησο. Άλλωστε αυτός και οι περιπλανώμενοι υβριστές φίλοι του, ασχολούνται μόνο με προσωπικές επιθέσεις και στοχοποίηση. Τακτικές ακραίων πολιτικών χώρων που δεν ταιριάζουν με την φιλελεύθερη παράταξη, της οποίας ουδέποτε ο ίδιος στην πορεία του δεν αποτέλεσε υποστηρικτή ή εκφραστή. 

Εμείς θα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε το έργο μας όπως αυτό καταγράφουν θεσμικοί φορείς, διεθνείς προσωπικότητες, διεθνή βραβεία και η πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας, και όχι η αυθεντία του απερχόμενου δημάρχου.  Αναμένουμε ωστόσο το πρόγραμμα του για την Πελοπόννησο, όπως και όλοι οι πολίτες της, κρατώντας μικρό καλάθι.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.