Πολιτικη

winamp wmp real qt

"Συνένοχοι όλοι για τις αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων"

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελoποννήσου Νίκος Γόντικας σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε σε αποζημιώσεις μεγαλοεργολάβων που έχουν δοθεί και έφερε στη δημοσιότητα ο ίδιος τα χρηματικά ποσά.

Ένα μήνα πριν τις εκλογές, και μετά τον κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί με τις μεθοδεύσεις της Περιφερειακής Αρχής για τη διευκόλυνση των κατασκευαστικών ομίλων, στις αισχρές διεκδικήσεις τους σε βάρος του Δημοσίου, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Αύριο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής φέρνουν θέματα για ορισμό δικηγόρων, για καταβολή αποζημιώσεων και τόκων σε μεγαλοεργολάβους, χωρίς ιστορικό των υποθέσεων, χωρίς εισήγηση των υπηρεσιών, χωρίς τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Αυτά αφορούν στα έργα:

• Λύκειο Γυθείου 1.358.000

Τράπεζα 440.000 συν τόκους

Σταλίες 840.000 συν τόκους

• Αποχετευτικό Γυθείου 216.000 συν τόκους

• Μελέτη διαχείρισης αποβλήτων στην Αρκαδία που ποτέ δεν έχει παραληφθεί 172.000 ευρώ κι άλλα μικρότερα ποσά

Επίσης προτείνεται νέα παράταση περαίωσης ενός έτους του αμαρτωλού έργου Αποχετευτικού Κρανιδίου, που σέρνεται εδώ και δέκα χρόνια.

Επειδή αύριο στην Οικονομική Επιτροπή θα ψηφίσουν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνουν οι κκ. Νίκας και Μπουντρούκας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και γι’ αυτά και για όσα έχουν μέχρι τώρα ψηφίσει τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η μέχρι τώρα ένοχη σιωπή των εκλεκτών της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Νίκα-Δέδε-Μπουντρούκα στη διεκδίκηση και ευόδωση διεκδικήσεων εκατομμυρίων ευρώ μεγαλοεργολάβων, σηματοδοτεί τη συμφωνία τους.

Να σκεφτούν λοιπόν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Τους ενώνει η κοινή στρατηγική τους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων ο καθένας από το πόστο του, μαζί ή χώρια και γι’ αυτό σιωπούν προεκλογικά.

Μετεκλογικά θα τα βρουν όπως τα έβρισκαν και μαζί υλοποιούσαν μέχρι τώρα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Εμείς επιμένουμε με στοιχεία να αναδεικνύουμε την ανάγκη ο λαός να σκεφτεί ότι, έχει συμφέρον από μια πιο ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠεΣυ.

Δίνουμε στη δημοσιότητα κατάλογο ποσών αποζημιώσεων που έχουν εκδοθεί αποφάσεις ή έχουν εισπραχτεί αποζημιώσεις τον τελευταίο χρόνο.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 204 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Μορέα για αποζημιώσεις από τη μειωμένη κίνηση των αυτοκινήτων στον ιδιωτικό πλέον εθνικό δρόμο, γίνεται κατανοητό γιατί λέμε ότι το αστικό κράτος, που κρίκος του είναι και η Περιφέρεια, λειτουργεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

 

(Δελτίο Τύπου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.