Πολιτικη

Περιοδεία κλιμακίου "Νέας Πελοποννήσου" στην Αρκαδία (photos)

Σε χωριά της ΔΕ Λεβιδίου και της Γορτυνίας βρέθηκε κλιμάκιο της "Νέας Πελοποννήσου".

"Συνεχίζουμε μαζί για την Αρκαδία που αγαπάμε, για την Αρκαδία της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας".

Στα χωριά Λεβίδι, Βλαχέρνα, Κανδήλα, Παλαιόπυργο της ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης και στα χωριά Νυμφασία, Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο του Δήμου Γορτυνίας, περιόδευσε κλιμάκιο της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, την Τρίτη 30 Απριλίου και την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ρουμελιώτης (και εκ νέου υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη) συνοδευόμενοι από παλιούς και νέους υποψηφίους και συγκεκριμένα την Κλειώ Παπαντωνίου, τον Λάμπη Μπαξεβάνο, τον Τάσο Κατσιαδράμη, την Ιωάννα (Τζο) Κωτσάκου και την Κατερίνα Μητσιοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, στα προαναφερόμενα χωριά, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Τους ενημέρωσαν για την πορεία των έργων που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή σε όλα τα χωριά, αλλά και για έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και τα οποία λόγω των καιρικών συνθηκών και της γραφειοκρατίας με τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις δημοπρασίες των έργων, καθυστέρησαν.

Έργα που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα για την στήριξη των παραγωγών, όπως στην περιοχή της Κανδήλας και του Δάρα, όσο και έργα που αφορούν στις υποδομές (δρόμοι, φωτισμοί) που βοηθούν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των χωριών, όπως το Βαλτεσινίκο.

Μάλιστα τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία των μονοπατιών για την τουριστική ανάπτυξη της Γορτυνίας, ενώ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Αρχή για τα έργα που έχουν γίνει , όπως είναι τα αρδευτικά δίκτυα, οι ηλεκτροδοτήσεις ποιμνιοστασίων, οι βελτιώσεις δρόμων, που σε πολλές περιπτώσεις ανήκουν στην αρμοδιότητα των δήμων.

Το κλιμάκιο της «Νέας Πελοποννήσου» είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με προσωπικό της Πυροσβεστικής στην Νυμφασία, το οποίο ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας για την βελτίωση του κτιρίου, που στεγάζεται η υπηρεσία.

Ο κ. Γιαννακούρας και ο κ. Ρουμελιώτης καθώς και οι λοιποί υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο έργο που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή γενικότερα στην Αρκαδία και μίλησαν για τον σχεδιασμό τους για την νέα περίοδο, τονίζοντας πως τα έργα υποδομής θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ενώ θα αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες για την στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που  μένουν στα χωριά τους και θέλουν να νιώθουν πως κάποιος τους σκέφτεται και ακούει τα προβλήματά τους και βοηθά στην επίλυσή τους.

Ευχαρίστησαν τέλος τους κατοίκους για την φιλοξενία τους και κυρίως για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έχουν δείξει στην περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη όλα αυτά τα χρόνια και τους κάλεσαν να στηρίξουν εκ νέου την «Νέα Πελοπόννησο», για να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή προοπτική τόσο της Αρκαδίας, όσο και γενικότερα της Πελοποννήσου.

 

Δελτίο τύπου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.