Πολιτικη

Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

Στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές.

Αυτή είναι η ημερομηνία που επελέγη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες 2019 (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου) και να μην έχουν υποχρεώσεις οι γονείς και οι 17άρηδες με δικαίωμα ψήφου.

Ο Αλέξης Tσίπρας είχε από το πρωί διαδοχικές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να αποτιμηθεί η νέα κατάσταση για την κυβέρνηση αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές και περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου

Το κλίμα ήταν βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου και ο προβληματισμός διάχυτος. Το γεγονός πως κανείς από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν είχε προβλέψει το μέγεθος της ήττας, έχει ως αποτέλεσμα το να επικρατεί σύγχυση και ακόμη να μην έχουν καταλήξει στις αιτίες της συντριβής.

Τσίπρας: «Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω;»

Ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα ξεκαθάρισε σε όλες τις συζητήσεις που είχε στο Μαξίμου πως αποφάσισε να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί πολιτικά μέχρι τον Οκτώβριο τη διαφορά των 9,5 μονάδων.

«Πώς θα μπορούσα να κυβερνήσω, με την αντιπολίτευση να φωνάζει πως δεν έχω τη λαϊκή εντολή και πως το μόνο που με νοιάζει είναι να μην χάσω την καρέκλα μου», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε κορυφαίο υπουργό που υποστήριξε πως οι κάλπες έπρεπε να στηθούν τον Οκτώβριο.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.