Πολιτικη

ΝΔ και Σύριζα: Ραντεβού τον..Ιούλιο!

Η εκλογική "καθίζηση" του κυβερνώντος κόμματος και η "δικαίωση" της στρατηγικής Μητσοτάκη.

 

Οι Ευρωεκλογές είχαν χαρακτηριστεί από "δημοσκόπηση πραγματικής ψήφου" μέχρι και "ψήφος εμπιστοσύνης" για την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση. Τελικά, αποδείχθηκαν καθοριστικές για την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών-μάλλον, στις 7 Ιουλίου..

 

"Καυτό" καλοκαίρι, λοιπόν, για τα κόμματα εξουσίας, όπως το 2015, καθώς καλούνται να διαχειριστούν μια "σύγκρουση" που θα προδιαγράψει το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας γι' αρκετά χρόνια.

 

Η ΝΔ, ούσα σε θέση ισχύος μετά από μια εκλογική νίκη ολκής-μετά από πολλά χρόνια-, θα πρέπει τώρα να πολιτευτεί συνετά και με διορατικότητα, αμβλύνοντας τους "εξτρεμισμούς" και την αμετροέπεια στελεχών της που θεωρούν πως οι Έλληνες έγιναν ξαφνικά "βασιλικότεροι του βασιλέως" και "μαύρισαν" τους "άθεους κομμουνιστάς"..

 

Ο Σύριζα θα επιδιώξει να επαναπροσδιορίσει το ισχυρό του "χαρτί"-λέγε με Αλέξη Τσίπρα- και, ταυτόχρονα- να "κεφαλαιοποιήσει" το "συναισθηματικό δίλημμα" των μέτρων διόρθωσης των αδικιών αλλά και την "έξοδο" από τα μνημόνια, στοιχεία και τα δύο μιας ρητορικής που δεν χρησιμοποιήθηκε μ' ένταση παρά μόνο στο "παρά πέντε" της Ευρωκάλπης.

 

Το ΚΙΝΑΛ "κρατήθηκε" σε ανεκτά επίπεδα εκλογικής επιρροής, βάζοντας καθαρά από "κάτω" του τη Χρυσή Αυγή και μπορεί να αισιοδοξεί πως στις Εθνικές Εκλογές θα πάει ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να "συνθλιβεί" μεταξύ "σφύρας και άκμονος"..

 

Για τις Ευρωεκλογές θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω..Ωστόσο, αυτό που διαφαίνεται ήδη είναι πως οι Ευρωπαίοι πολίτες ψήφισαν, κατά κύριο λόγο, με "εθνικά κριτήρια" και σύμφωνα με τις εξελίξεις στο κεντρικό, πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι κάθε κρατικής οντότητας.

 

Εξού και οι "αντιφάσεις" των εκλογών, που, τελικά, δεν επιβεβαίωσαν τη "συντριπτική" άνοδο της Ευρωσκεπτικιστικής ακροδεξιάς-και όχι μόνο- "φράξιας" στην Ε.Ε., ενώ, παράλληλα, δημιούργησαν ένα συνονθύλευμα Ευρωβουλευτών που δύσκολα θα επιτύχουν ευρύτερες συναινέσεις..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.