Πολιτικη

Πελοπόννησος: "Άπαρτο" κάστρο-"Σκληρός" πολιορκητής

Οι κ. Τατούλης και Νίκας θα διεκδικήσουν, εκ νέου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

 

Παρότι, επί μακρόν, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επιβεβαίωσε την "αύρα" του νικητή που τον χαρακτηρίζει διαχρονικά, κατορθώνοντας να επικρατήσει με οριακή ποσοστιαία διαφορά του "χρισματούχου" αντιπάλου του.

 

Ο κ. Τατούλης επικρατεί σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, πλην της μεγαλύτερης όλων σε πληθυσμό Μεσσηνίας, με την Κορινθία να τον φέρνει "νικητή στο νήμα". Εύκολη η επικράτησή του στην Αρκαδία, "πειστική" η υπεροχή του σε Αργολίδα και Λακωνία.

 

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 99,66% των εκλογικών τμημάτων-κι ενώ η Αρκαδία έχει ακόμα 4 τμήματα "εκτός"-, ο κ. Τατούλης λαμβάνει 119.292 ψήφους (34,04%) και ο κ. Νίκας 117.847 (33,63%).

 

Ο κ. Νίκας κατόρθωσε, τελικά, να "δικαιώσει", εν μέρει, την επιλογή της υποψηφιότητάς του και διεξήγαγε έναν προεκλογικό, σκληρό "μαραθώνιο" όπου πέτυχε ν' αμφισβητήσει, κατ' αρχάς, την υπεροχή του κ. Τατούλη απέναντι σε κάθε Πελοποννήσιο πολιτικό παράγοντα.

 

Ωστόσο, μένει ν' αποδειχθεί το κατά πόσον θα μπορέσει να "κεφαλαιοποιήσει" ο κ. Νίκας και οι συν αυτώ,  τη "δυναμική" της Ν.Δ. μετά τις Ευρωεκλογές, τη δυνατότητα "εκμετάλλευσης" του αντιτατουλικού "μένους" από μερίδα των συνυποψηφίων του που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου, την καθαρή προοπτική νίκης του συντηρητικού κόμματος στις επόμενες Εθνικές Εκλογές και, τελικά, τον "κομματικό πατριωτισμό", απέναντι στον "ακομμάτιστο" του κ. Τατούλη.

 

Ο τελευταίος αυτός δείχνει απολύτως ικανός όχι μόνο να ξανακερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά να επιβάλει και τους "πολιτικούς όρους" του για την επόμενη μέρα, όντας απέναντι σε "γνωστούς και μη εξαιρετέους" αντιπάλους, οι οποίοι μόνο άγχος δεν του προκαλούν, ενόψει της νέας περιόδου Περιφερειακής διακυβέρνησης..

 

O κ. Δέδες, κατά πρώτο λόγο, αλλά και ο κ. Μπουντρούκας, θα πάρουν, άραγε, "θέση", επισήμως η ανεπισήμως..;

 

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως  κ. Νίκας δεν παραλείπει, σε κάθε ευκαιρία, να τονίζει πως είναι ένας "στρατιώτης" της Ν.Δ. ενώ, αντίθετα, ο κ. Τατούλης προβάλλει τις προσωπικές, ηγετικές του ικανότητες και το ατομικό, πολιτικό "status" του. Οι Πελοποννήσιοι καλούνται να επιλέξουν..

 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται περί ενός ιστορικού "μπρα- ντε- φερ" μεταξύ δύο "συστημάτων" εξουσίας-με την καθαρά πολιτική έννοια- που δεν έχουν συνηθίσει να υποχωρούν..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.