Πολιτικη

Δέδες: "Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με αξιοπρέπεια"

Ο Γιώργος Δέδες υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, o οποίος στον α΄γύρο έφτασε με τον συνδυασμό του στην τρίτη θέση της κατάταξης, ευχαρίστησε τους πολίτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δέδε: 

"Φίλες και φίλοι, Πελοποννήσιες και Πελοποννήσιοι συμπολίτες,

Πριν από τέσσερις μήνες, με τη συγκρότηση του Συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο" βάλαμε τις βάσεις για την εκκίνηση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού ρεύματος, ικανού να ανοίξει καινούριους ορίζοντες ανάπτυξης κι ευημερίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και περηφάνια. Αντιπαλέψαμε  πολιτικούς δεινόσαυρους με εδραιωμένα θεσμικά και κομματικά συστήματα εξουσίας. Συστήματα εξουσίας με προνομιακές σχέσεις πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης, με ισχυρές οικονομικές διασυνδέσεις, με παλαιοκομματικές πρακτικές και ιμάντες εξάρτησης στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της Περιφέρειας. 

Σε αυτό το δύσβατο πολιτικό τοπίο και μέσα στο κλίμα της γενικότερης συντηρητικής στροφής της κοινωνίας μας, δώσαμε τον όμορφο αγώνα που μας έφερε κοντά με χιλιάδες φίλες και φίλους, από άκρη σε άκρη της Πελοποννήσου. Ανθρώπους που συμπορεύτηκαν μαζί μας στους «Νέους Δρόμους» με οδηγό το όραμα και το σχέδιο να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που τόσο αγαπάμε. 

Πενήντα δύο χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους ευχαριστώ. Έχουμε πενήντα δύο χιλιάδες λόγους να νιώθουμε δυνατοί και αισιόδοξοι.

Σε πείσμα των αντιξοοτήτων, κατορθώσαμε να  περάσουμε το μήνυμα του Συνδυασμού μας σε πολλούς κατοίκους του Μοριά. Οι πολίτες που προσέγγισαν θετικά το μήνυμα και το πρόγραμμά μας, τις θέσεις και το ήθος της παράταξής μας είναι πολλοί περισσότεροι από την εκλογική μας καταγραφή. Είναι αυτοί που αποτελούν το πρόπλασμα και το στήριγμα της νέας πορείας μας, των νέων θεσμικών και κοινωνικών αγώνων.

Φίλες και φίλοι, Πελοποννήσιες και Πελοποννήσιοι συμπολίτες,

Δεσμευόμαστε πως από τη θέση που μας έταξε η απολύτως σεβαστή ετυμηγορία του λαού της Πελοποννήσου, θα φανούμε αντάξιοι της μεγάλης ευθύνης που αυτή συνεπάγεται και θα είμαστε από την πρώτη στιγμή ενεργοί,  στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την  υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών, της Δημοκρατίας, της Προόδου και της προοπτικής της Αναγέννησης της Πελοποννήσου. Στο νέο πλαίσιο θεσμικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνουμε οι εγγυητές κάθε δυνατότητας συνεννόησης, σύγκλισης και συνεργασίας, στη βάση αρχών, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας.  

Μια νέα εποχή ξεκινά, μια εποχή με δύσκολες προκλήσεις αλλά και μεγάλες δυνατότητες. Οι Νέοι Δρόμοι άνοιξαν. Θα πλατύνουν και θα επεκταθούν στο μέλλον, συνδιαμορφώνοντας την αισιόδοξη προοπτική  που αξίζει  στον τόπο μας."

 

Γιώργος Δέδες

Επικεφαλής του Συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο"

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.