Πολιτικη

Νίκας: "Παντοτινή πρωτεύουσα η Τρίπολη" (video)

Oι πρώτες δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου από την Τρίπολη είχαν έντονο "αρκαδικό" χρώμα.

 

Ο κ. Νίκας δήλωσε, κατηγορηματικά, πως η Αρκαδία και η Τρίπολη θα είναι ανάμεσα στις πρώτες του προτεραιότητες, καθώς, υπογράμμισε πως η περιοχή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

Επιπρόσθετα, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας της Περιφερειακής Αρχής, καθώς "η Τρίπολη είναι δικαίως η έδρα της Περιφέρειας, και για γεωγραφικούς αλλά κυρίως για ιστορικούς λόγους και λόγω της προσφοράς της στο Έθνος", όπως ανέφερε ο ίδιος.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας έκανε έναν "μίνι" απολογισμό της προεκλογικής περιόδου, αλλά προχώρησε και σε μια "περιγραφή" του τρόπου με τον οποίο θα πολιτευτεί ως "αρχή" της Περιφέρειας.

 

Μεταξύ άλλων, ωστόσο, δήλωσε πως δεν "πιστεύει" στην απλή αναλογική και προβλέπει πως θα παρουσιαστούν "προβλήματα" καθώς "Είμαστε πολλοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες χωρίς δεδηλωμένη". 

 

Ο νέος Περιφερειάρχης, ουσιαστικά, θεωρεί πολιτικώς δύσκολη την εφαρμογή "προγραμματικών συνεργασιών" στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου, γεγονός απαραίτητο προκειμένου να διοικηθεί αποτελεσματικά ο φορέας. 

 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως, σ' αυτό το καθαρά "πολιτικό" ζήτημα αλλά και σε άλλα αντίστοιχα, ο κ. Νίκας διαφωνεί κάθετα με τον κ. Τατούλη, τη στιγμή που και οι δύο διαθέτουν από 17 "έδρες" στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Νίκα..

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.