Πολιτικη

winamp wmp real qt

Ο Παπαηλιού για τη γενοκτονία των Ποντίων

O βουλευτής Αρκαδία Γιώργος Παπαηλιού, αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Ποντίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:  

"Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον. Η δε ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. 

Η ιστορία του Ελληνισμού, εν προκειμένω του ποντιακού, είναι μακρά και τρικυμιώδης. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του, ο Ελληνισμός, ο ποντιακός Ελληνισμός, διατήρησε την ταυτότητά του, την εθνική αυτογνωσία του, τη γλώσσα του, τις λαϊκές παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

Όλα αυτά τα στοιχεία αποτέλεσαν την ασπίδα του ποντιακού Ελληνισμού έναντι αυτών που επιχείρησαν να τον εξουδετερώσουν, να τον αφανίσουν. Απόδειξη της ζωτικότητας και του δυναμισμού του, είναι η ενεργός παρουσία του συνεχώς, εδώ και παντού.

Η επέτειος της εκ μέρους των Τούρκων γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εθνική αυτογνωσία αλλά και για συνειδητοποίηση ότι υφίσταται ανάγκη για χάραξη εθνικής στρατηγικής στο πλαίσιο του σημερινού ταραγμένου και ανασφαλούς κόσμου, δεδομένου μάλιστα ότι η γειτονική Τουρκία εξακολουθεί να συνιστά μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό.          

Η αξιοπρέπεια του ποντιακού Ελληνισμού, ο σεβασμός προς τη μνήμη των θυμάτων της  γενοκτονίας και η ευθύνη για το μέλλον των νεώτερων γενεών, το επιβάλλουν."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.