Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: "Βιβλική" καταστροφή εξαιτίας του χαλαζιού (photos)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες τον Δήμο Τρίπολης είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλές καλλιέργειες.

Aκολουθεί ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελου Γιαννακούρα:

"Για μία ακόμα φορά, παρόλο που διανύουμε τον πρώτο μήνα του Καλοκαιριού, οι καιρικές συνθήκες, η καταιγίδα και το χαλάζι, που ήταν πρωτόγνωρα έπληξαν καλλιέργειες σε πολλά χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Καταστράφηκαν δέντρα, όπως οι αχλαδιές, οι μηλιές, οι κερασιές καθώς και κηπευτικά, από τα οποία οι αγρότες περίμεναν ένα εισόδημα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τα έξοδά τους.

Το χαλάζι είναι χαρακτηριστικό πως έμοιαζε με χιόνι και δεν περνούσαν οι δρόμοι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστώ ακόμα και εγώ και να χρειαστεί να βοηθήσουν κάτοικοι για να "ξεκολλήσω"

Εμείς από την πρώτη στιγμή, ως περιφερειακή αρχή, βρεθήκαμε κοντά στους αγρότες ενώ επικοινώνησα και με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ, τον Ηλία τον Αγγελόπουλο, ο οποίος αύριο το πρωί, θα βρεθεί στα χωράφια, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία και να δοθούν σύντομα οι αποζημιώσεις ώστε οι αγρότες να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Και θα είμαι πάντα δίπλα στους συμπατριώτες μου και στις χαρές και στις λύπες τους και από την θέση της αντιπολίτευσης".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.