Πολιτικη

Κανδήλα: Αυτοψία Γιαννακούρα - ΕΛΓΑ στις κατεστραμμένες καλλιέργειες (video, photos)

H σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αρκαδία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν και οι καλλιέργειες της Κανδήλας.

Αυτοψία πραγματοποίησε την Τρίτη (18/6) ο Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ηλία Αγγελόπουλο.

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Γιαννακούρα:

"Συνεχίζει δυστυχώς ο καιρός να μην είναι σύμμαχος των αγροτών της Αρκαδίας και μετά από έναν δύσκολο Χειμώνα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που καταστρέφουν τους παραγωγούς μας και τις καλλιέργειές τους.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά στους αγρότες και επισκεφτήκαμε όλες τις περιοχές που είχαμε χαλαζόπτωση και σήμερα βρεθήκαμε μαζί με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ηλία Αγγελόπουλο στην Κανδήλα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έγιναν και θα ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων και εκείνο που θα κάνουμε εμείς επιπλέον είναι να επικοινωνήσουμε και με την κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΑ για να στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο τους αγρότες μας.

Ακούστηκαν και κάποια σχόλια για τα έργα στον κάμπο και έχω να πω σε αυτό πως και τα δύο έργα και αυτό των συμπληρωματικών καναλιών, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και αυτό του καθαρισμού του κεντρικού καναλιού θα εκτελεστούν κανονικά το επόμενο διάστημα, αφού και για τα δύο υπάρχει εργολάβος.

Είμαστε κοντά στους κατοίκους της υπαίθρου όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα, γιατί η πρωτογενής παραγωγή είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία αλλά και την οικονομία της χώρας".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.