Πολιτικη

Κάτοικοι Κώμης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για καταστροφές

Ενημέρωση και αίτημα συμπαράστασης λόγω καιρικών φαινομένων στην Αρκαδία.

Οι επανειλημμένες χαλαζοπτώσεις στην περιοχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην Κώμη, η οποία "χτυπήθηκε" την 11η Ιουνίου από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εκπρόσωποι των κατοίκων βρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζήτησαν να κηρυχθεί η περιοχή σ' "έκτακτη ανάγκη".

Βασικό τους αίτημα η αντιμετώπιση της ροής του νερού μέσω ρεμάτων αλλά και η διάνοιξη του δρόμου προς το χωριό-ο οποίος είναι κλειστός αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Στρατηγάκος, Πρόεδρος του Συμβουλίου, δήλωσε πως υπεύθυνος είναι ο ΕΛΓΑ και έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρας, ανέφερε πως βρέθηκε ο ίδιος στην περιοχή που επλήγη και διαπίστωσε πως υφίστανται πολλά προβλήματα, ειδικά στο οδικό δίκτυο. Επιπρόσθετα, επισήμανε πως αυτό που μπορούσε να κάνει η Περιφέρεια - να προβεί σε μια "προσωρινή" αποκατάσταση της βατότητας-, το έπραξε.

Δήλωσε δε πως πρέπει να γίνει επίσημο "διάβημα" στον ΕΛΓΑ για να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Πρότεινε, επίσης, να αποσταλούν και πάλι τα μηχανήματα της Περιφέρειας στην περιοχή για να προσπαθήσουν ν' αμβλύνουν τα προβλήματα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ρουμελιώτης, υπερθεμάτισε επάνω σε αυτά που δήλωσε ο κ. Γιαννακούρας, λέγοντας, παράλληλα, πως δεν υπήρξε "καμία καθυστέρηση" από πλευράς της υπηρεσίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.