Πολιτικη

Επίσκεψη Ρουσιά σε πληγείσες περιοχές από θεομηνία

"Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε οι αγρότες να ενταχθούν σε πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με επιδότησης 80%"

"Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε οι αγρότες να ενταχθούν σε πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με επιδότησης 80%", επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνος Ρουσιάς μιλώντας με αγρότες από τις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές της Μαντινείας και της δυτικής Τεγέας, που επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

Ο κ. Ρουσιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας Θανάση Τσιοτίνα και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, περπάτησαν και είδαν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες στα χωριά Παλάντιο, Βουνό, Ζευγολατιό, Κανδύλα και συνομίλησαν με τους πληγέντες αγρότες, που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της καταστροφής. 

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές, διαβεβαίωσε τους αγρότες, πως δεν θα αδικηθεί κανείς κι από Δευτέρα θα βρίσκονται στα χωράφια οι εκτιμητές του Οργανισμού, ενώ υπογράμμισε, πως θα πάρουν γρήγορα τις αποζημιώσεις, αφού όπως εξήγησε η ζημιά από την χαλαζόπτωση δεν εντάσσεται στα ΠΣΕΑ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους. Επιπλέον ο κ. Κουρεμπές προέτρεψε τους αγρότες να ενταχθούν σε πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με επιδότηση που φτάνει 80% και το υπόλοιπο 20% τόνισε πως μπορεί να καλυφτεί με χαμηλότοκα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο κ. Ρουσιάς συνομιλώντας με τους αγρότες επεσήμανε πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, γι’ αυτό και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έσπευσε στην περιοχή μας. 

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι, "είμαστε εδώ, παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών και θα συμβάλλουμε, ώστε οι αγρότες μας να ενταχθούν στα προγράμματα αντιχαλαζικής προστασία, που ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ με αυτή την γενναία επιδότηση που φτάνει στο 80%, ώστε να προστατεύσουν την παραγωγή τους".

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.