Πολιτικη

"Η Ελλάδα κόβει το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους"

Αυτό που, θεωρητικά, ήδη ισχύει, φέρεται αποφασισμένη να "επιβάλλει" η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ.

 

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Βασίλης Κικίλιας και ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης- ο οποίος κατάγεται από την Αρκαδία-, καλείται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα και δράσεις που αφορούν τον παραπάνω σχεδιασμό.

 

Όπως, άλλωστε, έχει επανειλημμένα προαναγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός πλέον, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυστηρά τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται:

 

Η καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

 

Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.

 

Η ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία των ενεργητικών καπνιστών, αλλά και των παθητικών που σήμερα είναι και η πλειοψηφία.

 

Εντατικοποίηση των ελέγχων με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας.

 

Η ενεργός συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας στην εφαρμογή ενός μέτρου που ακόμα και οι καπνιστές αναγνωρίζουν ότι είναι σωστό. Με τους πολιτικούς και τη δημόσια διοίκηση να δίνουν πρώτα το παράδειγμα ξεκινώντας από τη Βουλή και τα δημόσια κτήρια.

 

Το σχόλιο του arcadia 938: "Ευπρόσδεκτη" η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε πως, προφανώς, "τα 'παν κι άλλοι" και πως από τη στιγμή που ορισμένοι εκ των ίδιων των πολιτικών δείχνουν "περιφρόνηση" σε αυτόν και άλλους νόμους, ποτέ δεν πρόκειται να συμμετάσχει η κοινωνία στην εφαρμογή ενός μέτρου. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.