Πολιτικη

Tι "κρύβεται" πίσω από την συνεχή "κόντρα" Τατούλη-Νίκα

Εμφανής, είναι, πλέον η φύση της πολιτικής αντιπαράθεσης που θα "κυριαρχήσει" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μετά την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Η ανακοινωθείσα πρόθεση περί  τροπολογίας  του Υπουργού των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, για την "ενδυνάμωση της κυβερνησιμότητας σε Δήμους και Περιφέρειες", η θέση του νέου Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη σχετικά με το "Συμβούλιο των Περιφερειαρχών" αλλά και η συνεχιζόμενη "κόντρα" μεταξύ της απερχόμενης και της νέας Περιφερειακής Αρχής, αναμένεται να αποτελέσουν "αντικείμενα" σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στο μέλλον.

 

Πέρα από τα εξωγενή χαρακτηριστικά και την "μικροπολιτική", εδώ υφίσταται σύγκρουση δυο βασικών πολιτικών "φιλοσοφιών".

 

Τατούλης: Ανησυχία για την "ανεξαρτησία" της Περιφέρειας

 

Τα συγκεκριμένα ζητήματα θα τεθούν σε συζήτηση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καθώς ο κ. Τατούλης ζήτησε, επιτακτικά, να καταγραφεί η πολιτική θέση των Συμβούλων σχετικά με τον κίνδυνο χειραγώγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος είναι, κατά την άποψή του, προφανής.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, δήλωσε, αμέσως μετά την εκλογή του αλλά και προεκλογικά, πως οι αποφάσεις σε θεμελιώδη ζητήματα θα λαμβάνονται σε "συνεργασία με την Κυβέρνηση".

 

Είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ δόθηκαν συγχαρητήρια σ' όσους εξελέγησαν Βουλευτές- όντες πριν Περιφερειακοί Σύμβουλοι-, ήτοι στους κυρίους Μαντά (Ν.Δ., Μεσσηνία), Πουλά (ΚΙΝΑΛ, Αργολίδα) και την κυρία Σούκουλη (Ν.Δ., Κορινθία), ειδικά για τον κ. Μαντά υπήρξε αρνητική αναφορά από την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νικολάκου, καθώς η τελευταία κατηγόρησε τον νεοεκλεγέντα Βουλευτή για "μη σεβασμό των αυτοδιοικητικών θεσμών" και "αγνωμοσύνη" απέναντι στο πρόσωπο του κ. Τατούλη. 

 

Παράλληλα, οι "αλληλοκατηγορίες" μεταξύ της παράταξης του κ. Νίκα και του κ. Τατούλη συνεχίζονται, δυο μήνες σχεδόν μετά τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών, κι ενώ, ουσιαστικά, ο "Κλεισθένης" απαιτεί "συνεργασίες" μεταξύ των αιρετών, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας περιόδου διακυβέρνησης.

 

Άλλωστε, ακόμα και ο νέος Υπουργός των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, δηλώνει "υπέρ" των συνεργασιών, καθώς είναι δεδομένο πως δεν μπορούν ν' αλλάξουν "άρδην" οι προβλέψεις του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση και, πολύ περισσότερο, οι διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.