Πολιτικη

"Κόντρα" Σπάρτης-Τρίπολης για τη Νοσηλευτική Σχολή

Αλλαγές στο νομοσχέδιο που ψήφισε η προηγούμενη Βουλή ζητούν φορείς της Λακωνικής Πρωτεύουσας.

 

Ως γνωστόν, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία που είχε προωθήσει ο πρώην Υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τη Σπάρτη στην Τρίπολη.

 

Βασικό επιχείρημα ήταν η ύπαρξη Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Αρκαδική Πρωτεύουσα. Ωστόσο, έχουμε νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" θ' αναλάβει την κατασκευή Νοσοκομείου στην Σπάρτη. Μάλιστα, το σχεδιασμό του κτιρίου θα κάνει ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, Ρέντζο Πιάνο.

 

Συνεπώς, με επιστολή τους στη νέα Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, φορείς της Σπάρτης ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα από τη νέα Κυβέρνηση και, ουσιαστικά, να ματαιωθεί η μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη.

 

Δεν έχει γίνει γνωστή, ακόμη, κάποια, έστω, "ανεπίσημη" αντίδραση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.