Πολιτικη

Το.."ντόμπερμαν", ο "γκαιμπελίσκος" και η.."αρρυθμία"

"Aπίστευτες" ατάκες και αλληλοκατηγορίες σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του παρόντος Πε.Συ.

"Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, υπήρξε και μια "μινι" έκρηξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνου, ο οποίος είπε στον κ. Τατούλη να μην "σπεκουλάρει", τον κατηγόρησε πως έχει "διαλύσει το Περιφερειακό" και "δεν κατάλαβε τίποτε από το αποτέλεσμα των Εκλογών". Ως απάντηση, ο κ. Τατούλης ανέφερε πως δεν μιλάει με "μπαλαντέρ" και πως δεν θα ήθελε να "πικράνει" τον επικεφαλής της "Πελοπόννησος Πρώτα".

Η επωδός, πάντως, ανήκε στον κ. Γιαννακούρα, ο οποίος, όντας "υποχρεωμένος" να εισηγείται θέματα τα οποία, έτσι κι αλλιώς, αναβλήθηκαν, δήλωσε: "Παίζουμε, κ. Πρόεδρε..".Αλληλοκατηγορίες, υπονοούμενα και, κατεξοχήν, προσωπικές επιθέσεις είχε το "μενού" του Περιφερειακού Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2019.

Ορισμένως, το Περιφερειακό Σύμβούλιο, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της παράταξης που ηγείται ο κ. Γόντικας, καθώς ο τελευταίος κατηγορήθηκε, γι' άλλη μια φορά, για "γκαιμπελικές μεθόδους", "προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Τατούλη" και "εξυπηρέτηση συμφερόντων καναλαρχών που είναι φίλα προσκείμενοι στον κ. Νίκα."

 Κατά του κ. Γόντικα-τον οποίο "διαχώρισαν" από το ΚΚΕ-, καταφέρθηκαν σε τοποθετήσεις τους τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κ. Νικολάκου.

 

Ο κ. Γόντικας δήλωσε πως "καταλαβαίνει την πικρία της Περιφερειακής Αρχής" και απέδωσε σε "αντικομμουνισμό" τις επιθέσεις εναντίον του. 

 Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση της παράταξης του κ. Γόντικα αλλά και άλλων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης να συναινέσει σε συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων στο Πε.Συ- γεγονός που είναι απαραίτητο, προκειμένου να συζητηθούν τα αντιστοίχου είδους θέματα- οδήγησε, επί της ουσίας, σε νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου μέχρι το τέλος Ιουλίου-κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, στις 31 Ιουλίου.

 Ωστόσο, υπήρξαν εκπρόσωποι, επίσης, της αντιπολίτευσης οι οποίοι εμφανίστηκαν συναινετικοί και σύμφωνοι να συζητηθούν τα θέματα που έχουν "επείγοντα" χαρακτήρα.

 "Πέτρα του σκανδάλου", ουσιαστικά, ήταν και θέμα της ημερήσιας διάταξης που άπτεται οικονομικού απολογισμού πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, θέμα το οποίο θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι και τις 4 Αυγούστου-λόγω και καταληκτικών ημερομηνιών που αφορούν το ΕΣΠΑ και απαιτούν έγκριση σχετικών απολογισμών.

 Η Περιφερειακή Αρχή κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για "κλεφτοπόλεμο", "ύποπτα κίνητρα" και "παρακώλυση της λειτουργίας" του Συμβουλίου. 

Μάλιστα, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Πατσαρίνος, αναρωτήθηκε αν η κ. Νικολάκου "υποκαθιστά" τον κ. Τατούλη, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης απάντησε "Είμαι ντόμπερμαν να ξέρετε, ακολουθώ πάντα το αφεντικό μου".

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.