Πολιτικη

Γούργαρης: Καταπίνετε τον Κλεισθένη και σας ενοχλεί η απλή αναλογική

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του ΠεΣυ.

Καποδίστρια – Καλλικράτη – Κλεισθένης1 ονόμασαν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση για την προσαρμογή τους στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προς όφελος των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ άνοιξαν το δρόμο με τα σχέδια «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» και ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε σε μεγάλο βαθμό με τον «Κλεισθένη Ι», τη μετατροπή των Δήμων και των Περιφερειών σε κρατικές υπηρεσίες και έπεται συνέχεια.

Η λειτουργεία της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης σαν αστικός μηχανισμός ελέγχεται από μια σειρά όργανα, όπως ο επόπτης ΟΤΑ, η αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ και άλλα.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους την πρώτη Σεπτέμβρη οι νέες Τοπικές Περιφερειακές Αρχές θα καταρτίσουν προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα με βάση τις ΚΥΑ και τις εγκυκλίους που θα εκδώσει η Κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα συμπληρώματα τους και οι δήθεν ανεξάρτητοι έχετε αποδεχτεί και στηρίζετε αυτό το ρόλο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. 

Προεκλογικά σηκώσατε κουρνιαχτό γύρω από την απλή αναλογική για να κρύψετε την πλήρη σύμπνοια σας στην ίδια πολιτική.

Για άλλους ήταν το φάρμακο δια πάσαν νόσον και για άλλους η καταστροφή.

Αν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Κλεισθένης έχει και κάτι θετικό είναι η απλή αναλογική, γιατί διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου και τίποτε παραπάνω.

Τώρα για να κρύψετε ότι ταυτίζεστε με τους στόχους και την πολιτική που υπηρετούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που λειτουργούν ουσιαστικά σαν κρατικές υπηρεσίες, για την επιβολή φόρων, ελαστικών σχέσεων εργασίας, εμπορευματοποίησης κοινωνικών τομέων, περιστολής της ανταπόδοσης, διασύνδεσης των τοπικών οργάνων με τις επιχειρήσεις.

Συνεχίζεται ο κουρνιαχτός με την απλή αναλογική και την κυβερνησιμότητα, γιατί ετοιμάζουν νέες πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Δεν θα σας εμποδίσει για παράδειγμα η απλή αναλογική να ολοκληρώσετε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στην ΤΕΡΝΑ.

Όλοι συμφωνείτε σ’ αυτό και ο κ. Τατούλης και ο κ. Νίκας και ο κ. Δέδες και ο κ. Μπουντρούκας.

Όλοι συμφωνείτε με αυτό το οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα όπου θα θάβεται το 52% των απορριμμάτων που θα πηγαίνει στην ΤΕΡΝΑ για να κερδίζει πάνω από 16 εκατ. Ευρώ το χρόνο και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για 28 τουλάχιστον χρόνια πάνω από 150 € για κάθε τόνο των απορριμμάτων.

Δεν θα σας εμποδίσει η απλή αναλογική να συνεχίσετε να στηρίζεται  την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των ανεμογεννητριάδων και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Με τους σημερινούς συσχετισμούς με ή χωρίς την απλή αναλογική, η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Πελοποννήσου θα υπηρετούν την πολιτική που στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα, όσο και να σηκώνετε τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης σας αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί.

Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να είμαστε η αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και σε όσους τις υπηρετείτε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.