Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: "Πυρετός" διαβουλεύσεων

Λίγες ημέρες απέμειναν για ν' αναλάβει η νέα δημοτική αρχή της Τρίπολης και οι ρυθμοί ανεβαίνουν..

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο διακοπών, αλλά ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης και οι συνεργάτες του εργάζονται ήδη προκειμένου να είναι έτοιμη, από κάθε άποψη, η νέα διοίκηση να εφαρμόσει άμεσα τις αλλαγές που προβλέπονται από το πρόγραμμά της.

Προτεραιότητα, φυσικά, έχει το νέο μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει ο κ. Τζιούμης, όπως επανειλημμένα είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και τα βασικά προβλήματα της Τρίπολης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και τα αδέσποτα ζώα.

Να θυμίσουμε πως, ειδικά για το ζήτημα των απορριμμάτων, ο κ. Δήμαρχος είχε προαναγγείλει πως από τις αρχές του Σεπτεμβρίου κιόλας, η απόθεση θα σταματήσει να γίνεται στην τοποθεσία του Αγίου Βλάση.

Επιπρόσθετα, ένα θέμα που έχει πολλές και "ειδικές" παραμέτρους, είναι αυτό του πολιτισμού, τόσο σ' επίπεδο υποδομών όσο και σχεδιασμού των εκδηλώσεων. Ενόψει, μάλιστα, των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ο κ. Δήμαρχος έχει προτάξει τη σημασία του πολιτισμού σε σχέση με την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάπτυξη της περιοχής.

Συνεπώς, η προσπάθεια που συντελείται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει καθαρά τεχνοκρατικό χαρακτήρα, χωρίς να "υποτιμά" και την ιδιάζουσα φύση της εν γένει πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή της Αρκαδίας.

Όσον αφορά τις πιθανές συμπράξεις μεταξύ δημοτικών παρατάξεων, τα πράγματα είναι ακόμα "θολά", καθώς η προφανής και απαραίτητη συνεργασία μεταξύ των περισσότερο δημοφιλών παρατάξεων, είναι επόμενο να συναντά κάποιες δυσκολίες- τις οποίες δεν θα λέγαμε ότι "εξαφάνισαν" οι πρόσφατες αλλαγές στον "Κλεισθένη" που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, μάλλον το αντίθετο έγινε, έστω σε "συμβολικό" επίπεδο.

Οπωσδήποτε, οι πολίτες της Τρίπολης, ουσιαστικά, έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" σε μια συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του κ. Τζιούμη και του κ. Σμυρνιώτη.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα τωρινά δεδομένα, έχουν "κλειδώσει" κάποιες από τις προτάσεις που θα κάνει ο κ. Δήμαρχος σχετικά με τα στελέχη που θ' αναλάβουν θέσεις νευραλγικής σημασίας.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτε δεν θ' ανακοινωθεί επίσημα πριν τη διεξαγωγή της ορκωμοσίας του κ. Τζιούμη και την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.