Πολιτικη

Κίνδυνος κατάσχεσης ακινήτων στην Πελοπόννησο!

Το Ελληνικό Δημόσιο θα δύναται σε λίγο καιρό να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτων καθώς λήγουν οι προθεσμίες του Κτηματολογίου.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Πελοπόννησο, καθώς πολλές περιοχές έχουν σημαντικό αριθμό αδήλωτων ακινήτων. 

Συγκεκριμένα,  στις 23 Αυγούστου λήγει η προθεσμία στην Αχαΐα, σε δήμους και κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας.

Στις 26 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τους δήμους Τριφυλίας, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, σε 26 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Καλαμάτας και 67 του δήμου Μεσσήνης.

Στις 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητα των δήμων Αλιάρτου, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Θήβας σε 19 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Λειβαδιάς, 7 του δήμου Ορχομενού και 4 του δήμου Τανάγρας,στον δήμο Δωρίδος και σε 25 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Δελφών.

 

Κατά συνέπεια, "λύση" αναζητείται για 15.000 ακίνητα, σε όλη τη χώρα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου, ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

 

(πηγή: www.real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.