Πολιτικη

Τελευταία "πράξη" για το παρόν Περιφερειακο

Η συνεδριαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου στις 19 Αυγούστου 2019, πιθανοτατα θα είναι η τελευταία υπό την παρούσα Αρχη.

Με απολογισμό πεπραγμένων, περιγραφή στόχων που επετεύχθησαν αλλά και ψήφισμα υπέρ των απασχολουμένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, διεξήχθη το Συμβούλιο.

Οι εκπρόσωποι της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τους, εστίασαν στην "εξωστρέφεια" που χαρακτήρισε τη θητεία της "Νεας Πελοποννήσου" ως ηγετικης παράταξης.

Οσον αφορά στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, το αίτημα της Περιφέρειας είναι να συνεχιστεί η απασχόληση τους αλλά όχι υπό καθεστώς "ομηρίας".

Ουσιαστικά, ζητείται να προσδιοριστούν ως "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" αυτές που καλύπτονται από τους εργαζόμενους και να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος αυτου, με σύννομο τρόπο.

Τέλος, ο απολογισμός της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, ήταν επιτυχημένος, έθεσε δε την Πελοπόννησο σε ένα νέο κύκλο αναπτυξης - γεγονός το οποίο αποδείχθηκε από τις πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες που έλαβε η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή.

 

Επί της ουσίας, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό, η μελλοντική μείζονα μειοψηφία "καλεί" την επόμενη Αρχή να συνεχίσει επάνω στον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό και να συνεχίσει την υλοποίηση εγκεκριμένων έργων και δράσεων.

Να θυμίσουμε πως ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, έχει δηλώσει πλειστακις πως η παράταξη του θ' αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την "φιλοσοφία" που διέπει την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.