Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: Το "παρασκήνιο" περί συνεργασιών

Μπορεί να δίνουν και να παίρνουν διάφορες διαδόσεις περί του νέου "status quo" στο Δήμο Τρίπολης, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Κώστα Τζιούμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν σκοπεύει να "οπισθοχωρήσει", σε σχέση με όσα είχε περιγράψει προεκλογικά αναφορικά με τον τρόπο και την μορφή των πιθανών συνεργασιών στις οποίες θα προχωρήσει.

Η έκφραση "Όλα επάνω στο τραπέζι, κανένα παζάρι" παραμένει ο βασικός "μπούσουλας" της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει πως δεν επιδιώκονται ευρύτερες συναινέσεις και συμπράξεις.

Ήδη, ο κ. Τζιούμης έχει έλθει προσωπικά σ' επαφή με άλλους επικεφαλής, διερευνώντας μια κοινή βάση θέσεων και προτάσεων για το Δήμο Τρίπολης. Άλλωστε, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών- και, ειδικά, του πρώτου γύρου τους- είναι εύγλωττο: Η συντριπτική πλειοψηφία των Τριπολιτών υποστήριξε δυο δημοτικές παρατάξεις και οι τελευταίες οφείλουν να φθάσουν σε κάποιου είδους συνεννόηση, χωρίς απαραίτητα να υπογράψουν "πρακτικό σύμπραξης που δεν ανακαλείται".

Αρκεί να επικρατήσει ο ορθολογισμός, το δημόσιο συμφέρον και η αυτονόητη, για πολλούς, αντίληψη πως ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει περιθώρια για "κοκορομαχίες", "πολιτικαντισμό" και "μάχες οπισθοφυλακής"..

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε επισημάνει ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών, όποιον οι πολίτες διώχνουν από την πόρτα, δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει από το..παράθυρο!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.