Πολιτικη

winamp wmp real qt

Νίκας: "Η Περιφέρεια αλλάζει βηματισμό σ' όλα τα επίπεδα" (video)

Την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στα ΜΜΕ μετά την ορκωμοσία του.

Ο κ. Νίκας, αφού ανακοίνωσε ποιοι θα είναι οι νέοι "χωρικοί" Αντιπεριφερειάρχες, με τον κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο να ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και αναπληρωτής του κ. Νίκα για το πρώτο εξάμηνο. Θα πρέπει να τονίσουμε πως, απαντώντας σ' ερώτηση συναδέλφου σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Νίκας δήλωσε "ανοικτός" σε κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και σ' αυτό της συνεργασίας με την παράταξη της "Νέας Πελοποννήσου" του κ. Τατούλη, αλλά με την προϋπόθεση της εξαίρεσης τριών-τεσσάρων στελεχών της τα οποία έχουν "ακραία επιθετική συμπεριφορά".

Από εκεί και πέρα, ο κ. Νίκας προέβη σε πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για το ζήτημα των "προεκλογικών μικροέργων", όπως τα χαρακτήρισε- που δεν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, κατά την άποψη του κ. Περιφερειάρχη,  δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κ. Νίκας ανέφερε πως θα γίνουν απεντάξεις και εντάξεις νέων έργων, με μια διαδικασία ταχύρρυθμη. Μάλιστα, ο κ. Νίκας είχε, πρόσφατα, σχετική συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Γεωργιάδη.

Μια ακόμη πολύ σημαντική ανακοίνωση του κ. Νίκα ήταν πως, από την πρώτη Σεπτεμβρίου, τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ελεγχθούν από εξειδικευμένη εταιρεία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νίκας δήλωσε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν θα λέει ψέμματα στους πολίτες, δεν θα παραχωρεί συνεντεύξεις τύπου για ν' "αυτοθαυμάζεται", ενώ, γενικά η σχέση της με τα ΜΜΕ θα διέπεται από ισονομία και αξιοκρατία.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.