Πολιτικη

Νίκας: Κυβερνητική βούληση η εξοικονόμηση πόρων

Τα αποτελέσματα των επαφών του με κυβερνητικούς παράγοντες δημοσιοποίησε μέσω facebook ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

Κύριο αντικείμενο των επαφών του κ. Νίκα ήταν το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και η παραχώρηση στρατοπέδων προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Στη δημοσίευση, ο κ. Νίκας αναφέρει τα εξής:

 

Σήμερα συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και συζητήσαμε για θέματα που αναφέρονται στις υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το εθνικό οδικό δίκτυο, η εξέλιξη των μελετών του Υπουργείου που αφορούν σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η επαναλειτουργία του τραίνου, η επαναφορά του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» (που αφορά τη συγκοινωνία σε άγονες γραμμές), η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμένα Καλαμάτας και ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος- Μεθώνη. Σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με την παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων. 

- Στη συνέχεια συναντήθηκα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Αντώνιο Οικονόμου και είχα επικοινωνία και με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με αντικείμενο την άμεση παραχώρηση στην Περιφέρεια μέρους των στρατοπέδων Τριπόλεως, Κορίνθου και Ναυπλίου, για την ανακατασκευή τους, προκειμένου να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν εκεί υπηρεσίες της Περιφέρειας. Συμφωνήσαμε την επόμενη βδομάδα να κατατεθεί γραπτά από την Περιφέρεια το σχετικό αίτημα παραχώρησης. Να σημειωθεί ότι είναι κυβερνητική βούληση η στέγαση υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις του δημοσίου για την εξοικονόμηση πόρων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.