Πολιτικη

ΚΕΔΗΤ: Ξεκινά η δίκη στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 στην Τρίπολη

H "πολύκροτη" υπόθεση του φερόμενου ως "σκανδάλου" της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Τρίπολης "παίρνει" το δρόμο της ακροαματικής διαδικασίας στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης.

Η δίκη των προσώπων που, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, διώκονται για την υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πληθώρα αντιδικιών και αλληλοκατηγοριών στο πλαίσιο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Παυλής και η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μπρακουμάτσου, η οποία είχε "χρηματίσει" Πρόεδρος της "αμαρτωλής" επιχείρησης. Κατηγορούμενος θα είναι και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Τσούκας, επίσης για μια περίοδο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ. Ωστόσο, στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Παυλής κατηγορείται "για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση" και όχι για "υπεξαίρεση".

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δικαστική συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας και του πορίσματος δημόσιου ελεγκτικού φορέα. Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Σμυρνιώτης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα της επιχείρησης ήδη από το 2015.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.