Πολιτικη

Επίσημη "πρώτη" του νέου Δημάρχου Τρίπολης (video)

Πρώτη "ειδική" συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Με την εκλογή της κ. Γεωργίας Παναγοπούλου στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου- μια ιστορική στιγμή για την Τρίπολη, καθώς για πρώτη φορά η θέση καταλαμβάνεται από γυναίκα- και την συμπλήρωση των θέσεων του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα από τους κ. Ψυχογιό και Καραλή αντίστοιχα, ξεκίνησε η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ως Δημάρχου της πόλης, ο κ. Τζιούμης καλωσόρισε όλους τους Συμβούλους και τόνισε πως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πρέπουσα, χωρίς εκτός ορίων αντιπαραθέσεις. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως η συνεργασία με τα ΜΜΕ θα είναι αυτή που προβλέπεται ώστε να υπηρετείται επαρκώς η ενημέρωση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σμυρνιώτης σημείωσε πως θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα που οι Τριπολίτες ενέκριναν κατά πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή των Εκλογών.

Ο πρώην Δήμαρχος, κ. Παυλής, ευχήθηκε να υπάρξει συνεργασία και να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα της πόλης. Επιπρόσθετα, ο κ. Παυλής ρώτησε τον κ. Τζιούμη εάν έχει συμβεί κάποια διαπραγμάτευση "κάτω από το τραπέζι", προκειμένου να ξεκινήσει η νέα δημοτική περίοδος με "ειλικρίνεια".

Ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε και αυτός από τον κ. Τζιούμη να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τις "διαπραγματεύσεις", ενώ ο κ. Κατσαφάνας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως δεν του άρεσαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου των Εσωτερικών τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κ. Βόσνος, δε, ευχήθηκε και αυτός να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα. Τέλος, ο κ. Γούργαρης ανέφερε πως οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε "κρατικές υπηρεσίες" που βοηθούν στην υλοποίηση "αντιλαϊκών πολιτικών".

O κ. Δήμαρχος, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Παυλή, επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, πως δεν υπάρχει καμία κρυφή διαπραγμάτευση, πράγμα που δήλωσε θα φανεί σύντομα.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.