Πολιτικη

winamp wmp real qt

Η κ. Παναγοπούλου πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δ.Σ. Τρίπολης (video, photos)

Μετά από μυστική ψηφοφορία, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και τυπικά η υποψηφιότητα της κ. Γεωργίας Παναγοπούλου για τη θέση του Προέδρου του σώματος.

Η κ. Παναγοπούλου έλαβε 18 θετικές ψήφους. 22 Σύμβουλοι ψήφισαν "λευκό". 

Όσον αφορά τη θέση του Αντιπροέδρου, ο κ. Ψυχογιός, που προτάθηκε από την παράταξη του κ. Σμυρνιώτη, εξελέγη με 35 θετικές ψήφους και 5 "λευκά". Ο δε κ. Καραλής, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση του Γραμματέα, εξελέγη με 32 θετικές ψήφους, 7 "λευκά" και ένα "άκυρο" ψηφοδέλτιο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, εφόσον δεν υπήρχαν άλλες προτάσεις για τις θέσεις του Προεδρείου, ήταν δεδομένη η εκλογή των προταθέντων. 

H κ. Παναγοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η συνεννόηση και η συνεργασία όλων των Συμβούλων είναι αυτονόητη για να δικαιωθούν οι προσδοκίες των πολιτών. Ο κ. Ψυχογιός ανέφερε πως θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του Συμβουλίου, ενώ ο κ. Καραλής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τζιούμη και παρότρυνε όλους να συμβάλουν στο έργο του νέου Συμβουλίου.

Υπήρξε, κατόπιν,  μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε ν' ακολουθηθεί για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι γεγονός πως η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και, κυρίως, οι αλλαγές που επέφερε η νέα Κυβέρνηση κατά τον περασμένο Αύγουστο, έχουν δημιουργήσει απορίες, οι οποίες βέβαια διευθετούνται στην πράξη.

Είναι γεγονός, όμως, πως υπήρξε διαφορετική ερμηνεία της εγκυκλίου που απέστειλε πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία της εκλογής των μελών των Επιτροπών. 

 

 

Θα πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε τα εξής: 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές στον "Κλεισθένη" είναι δεδομένη η απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου στις 2 παραπάνω Επιτροπές, ενώ είναι επίσης χαρακτηριστικό πως το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην αντίστοιχη "ειδική" του συνεδρίαση (Τρίπολη, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου), ακολούθησε άλλη διαδικασία η οποία, μάλιστα, "ελέγχεται" για την τυπική της αρτιότητα. 

Oπωσδήποτε, είχαμε "ζυμώσεις" πριν τη διεξαγωγή της μυστικής  ψηφοφορίας για τα μέλη των Επιτροπών..

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.