Πολιτικη

Επίσκεψη Χατζηδάκη στη Μεγαλόπολη

Τι αναφέρθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ενέργειας με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη ώστε να έχει ανοιχτό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους για το κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας Μεγαλόπολη 3 αποκάλυψε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ειδικά για το θέμα της απολιγνιτοποίησης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα γίνει με ανοιχτό διάλογο με όλους τους ενδιαφερομένους και σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει επισκέψεις τόσο στη Δ. Μακεδονία όσο και στην Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και δημοσίως ο υπουργός, με πρόταση για κλείσιμο των μονάδων Αμύνταιο 1,2 και Μεγαλόπολη 3.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την εκτίμηση του, ότι η έκθεση των ορκωτών λογιστών της ΔΕΗ, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου θα είναι θετική για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης μετά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος.

Από πλευράς ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γ. Αδαμίδης ανέφερε ότι έγινε μια διεξοδική και ειλικρινής συζήτηση εφ᾽ όλης της ύλης ακόμη και για θέματα όπου υπάρχει διαφωνία. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι πρόωρο να γίνεται συζήτηση για εθελούσια, ενώ για την απολιγνιτοποίηση εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα πρόγραμμα βίαιης, όπως είπε, απόσυρσης μονάδων. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.