Πολιτικη

Κώστα Τζιούμη κάνε το ίδιο!

Δήμαρχος έγινε ΑΜΕΑ για λίγα λεπτά για να βιώσει τα προβλήματά τους και να τα λύσει...

Υπάρχουν δράσεις και δράσεις που αναλαμβάνουν οι πρώτοι πολίτες κάθε δήμου. Ωστόσο, αυτό που έκανε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την εβδομάδα κινητικότητας, Σωκράτης Παππάς, δεν έχει προηγούμενο.

Μπορεί να έχει όμως... επόμενο και μάλιστα στην πόλη μας, την Τρίπολη. Ο Κώστας Τζιούμης και με ιδιότητά του ως γιατρός, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε θέματα που έχουν να κάνουν με ΑΜΕΑ.

Πλέον από τη θέση του δημάρχου έχει την ευκαιρία να δώσει και λύσεις. Ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του συναδέλφου του. Τι έκανε ο κ. Τσιάκος; Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ περιηγήθηκε σε κεντρικά σημεία της πόλης με αναπηρικό αμαξίδιο!

Στόχος του ήταν να βιώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη της Καρδίτσας. Και μάλιστα, όπως προέκυψε αυτά δεν ήταν διόλου λίγα.  

Διαπιστώθηκε πως πολλές μπάρες πρόσβασης στους δρόμους είναι ακατάλληλες για να ανέβει το αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ υπάρχουν λακκούβες και φθορές. Επίσης τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από εμπόδια, όπως ποδήλατα που σταθμεύουν οι κάτοχοί τους όπου βρουν.

Αν αλλάξετε τα ποδήλατα με αυτοκίνητα σας θυμίζουν κάτι αυτές οι εικόνες από το κέντρο της Τρίπολης.

Ιδού λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία για τον Κώστα Τζιούμη να δείξει και πάλι την ευαισθησία του και να μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που έκανε την πόλη πολύ πιο φιλική και λειτουργική προς τα άτομα με αναπηρία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.