Πολιτικη

Μητσοτάκης: Θα κλείσουμε τις λιγνιτικές μονάδες έως το 2028

Δέσμευση του πρωθυπουργού στην ειδική σύνοδο του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μέχρι το τέλος του χρόνου νέα εθνική πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, με πλήρη κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης σε όλη τη χώρα από το 2021, κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 κι αύξηση της ενέργειας από ΑΠΕ στο 35% έως το 2030, είπε στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να συγκαλέσει σύνοδο υψηλού επιπέδου το 2020 στην Αθήνα, με στόχο την υιοθέτηση δήλωσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή για το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, επισήμανε ότι οι συνέπειες είναι ήδη εδώ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μέχρι το τέλος του χρόνου νέα Εθνική Πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα που θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα από το 2021, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και την αύξηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στο 35% έως το 2030.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.