Πολιτικη

Τρίπολη: Οι ορισμοί Προέδρων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Ορισμό των μελών σε μια σειρά από διοικητικά συμβούλια δομών του Δήμου Τρίπολης, αλλά και μια σειρά από διαδικαστικής φύσεως θέματα περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Ειδικότερα, ορίστηκαν οι εξής ως Πρόεδροι στις αντίστοιχες δομές:

Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου: Ο κ. Ηλίας Κούρος θ' αναλάβει τις τύχες του Δ.Α.Κ, του Πνευματικού Κέντρου αλλά και άλλες κοινωνικές δομές. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Τσιακωτός (ως δημότης, γεγονός που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία). 

Κ.Ε.ΔΗ.Τ: Πρόεδρος ο δικηγόρος, κ. Δουκουμόπουλος, πρώην υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη "Τρίπολη Αύριο" και Αντιπρόεδρος ο κ. Κουτσογιάννης. Υπάρχει ένας "αστερίσκος" εδώ, λόγω της μη πρότασης από τη μειοψηφία για γυναίκα ως τακτικού μέλους, ενώ ο νόμος το προβλέπει σαφώς.

Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Επικοινωνίας: Ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος ως Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος  ο κ. Δήμος Σωτηρόπουλος.

Δ.Ε.Υ.Α.Τ.: Πρόεδρος ο ίδιος ο κ. Τζιούμης, Αντιπρόεδρος ο κ. Στέφανος Χατζόπουλος.

"Κενό" νόμου..

Ο τρόπος με τον οποίο εισήχθηκε στην αυτοδιοίκηση ο "Κλεισθένης" αλλά και οι αλλαγές επάνω σ' αυτόν, μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, έχουν προκαλέσει πολλές ασάφειες, τις οποίες θα "βρουν" οι αιρετοί μπροστά τους το επόμενο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, καθίσταται απαραίτητη η συναίνεση μεταξύ δημοτικών παρατάξεων σε μια σειρά από ζητήματα- όπως η στελέχωση Επιτροπών "μη αστικών κερδοσκοπικών εταιρειών", σαν την ΑΝΒΟΠΕ,  στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης και δεν προβλέπεται ποια σχέση εκπροσώπησης θα υπάρχει, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Το θέμα δεν είναι τόσο ουσιαστικό όσο πολιτικό. 

Είναι ενδεικτικό πως τ' αντίστοιχα θέματα προκάλεσαν μια "μίνι" αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, καθώς ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να υπάρχει "τακτικό" μέλος από την παράταξή του σε τέτοιες Επιτροπές, γεγονός που δεν αποδέχθηκε ο κ. Δήμαρχος.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη των Επιτροπών προτάθηκαν και εγκρίθηκαν, τελικά, μόνο από τη δημοτική αρχή. Ο "Κλεισθένης", σε κάθε περίπτωση, εξελίσσεται σε "σπαζοκεφαλιά", η οποία ευελπιστούμε πως δεν θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα στη διοίκηση απ' όσα ήδη υφίστανται. 

 

Ακόμα και η ποσόστωση για την υποχρεωτική παρουσία γυναικών σε διοικητικά συμβούλια, προκάλεσε μια μικρή "σύγχυση", χαρακτηριστική των "στρεβλώσεων" που δημιουργεί το νομοθετικό πλαίσιο.

 

Να σημειώσουμε πως η κ. Πρόεδρος προσέφερε γλυκά στους Συμβούλους, λόγω της "πρώτης" της συνεδρίασης.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.