Πολιτικη

Τρίπολη: Ποιος θα διαχειρίζεται τα κληροδοτήματα

Παρά τις πρακτικές που είχαν ακολουθηθεί κατά το παρελθόν, η διαχείριση των κληροδοτημάτων παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο.

Παλαιότερα, γινόταν μεταβίβαση της διαχείρισης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης. Ωστόσο, στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2019, ξεκαθαρίστηκε πως η παρελθούσα πρακτική ήταν λάθος- όπως παραδέχθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής- και κατά συνέπεια η διαχείριση των κληροδοτημάτων θα είναι, μέχρι νεωτέρας, αρμοδιότητα του ιδίου του δημοτικού συμβουλίου.

Eπιπρόσθετα, αποφασίστηκε να υπάρχει συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε πρόσληψη δικηγόρου, παρά την πρακτική παρελθόντων ετών. Κατά τα "ειωθότα", η Οικονομική Επιτροπή αποφάσιζε περί του παραπάνω θέματος. 

Η απόρριψη της εισήγησης, η οποία προέβλεπε μεταβίβαση της αρμοδιότητας,  έγινε μετά από ψηφοφορία.

 

Ο κ. Δήμαρχος, πάντως, σε τοποθέτησή του, δήλωσε πως "ξέρουμε πολύ καλά τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν δικηγόροι που δεν πήραν καμία υπόθεση αν και το ήθελαν." Ουσιαστικά, ο κ. Τζιούμης απάντησε σε τοποθέτηση του κ. Παυλή, ο οποίος, εισηγούμενος να "περνάει" ο ορισμός δικηγόρων από το Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε πως υπήρχε ισότιμη κατανομή των νομικών υποθέσεων του Δήμου σε δικηγόρους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.