Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Τα πουλιά και τα αυγά ενός περιφερειάρχη!

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγεί το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο ο εκλεκτός περιφερειάρχης της κυβέρνησης, δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης.

Τους υψηλούς τόνους που έχει υιοθετήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κάθε ανακοίνωσή της επανέλαβε και σήμερα (26/09) το πρωί με νέα τοποθέτησή της η παράταξη Νέα Πελοπόννησος εναντίον του κ. Νίκα.

Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις της ΣΔΙΤ των απορριμμάτων. Ο Πέτρος Τατούλης μιλά για πλήρες αδιέξοδο της παράταξης του νυν περιφερειάρχη σημειώνοντας πως απειλείται το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Αναλυτικά αναφέρει:

Με περιβαλλοντική βόμβα απειλείται πια ευθέως η  Πελοπόννησος, μετά το Βατερλό πολιτικής νομιμοποίησης της νεοεκλεγείσας περιφερειακής διοίκησης, την ώρα μάλιστα που πέντε δήμοι έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη.

Ως μαθητευόμενοι μάγοι ο κ. Νίκας και η παράταξη του, σε πλήρη σύγχυση και έμπλεοι επιπολαιότητας, θέτουν πια ευθέως σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, φέρνοντας προς ψήφιση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο εισήγηση νομικά έωλη και ατεκμηρίωτη (στο σκέλος της ανάκλησης προηγoύμενης απόφασης), την οποία μάλιστα επιχείρησαν να προσπεράσουν ως μια δήθεν τυπική διαδικασία. 

Ο κ. Νίκας απέρριψε μετά βδελυγμίας και με ψευτοτσαμπουκά (λέγοντας «ή πουλιά ή αυγά»!) την πρόταση του Πέτρου Τατούλη , ο οποίος με νηφαλιότητα εισηγήθηκε την αναβολή της ψηφοφορίας για μια εβδομάδα, προκειμένου να θωρακιστεί νομικά η αδιαβλητότητα της απόφασης . Το αποτέλεσμα ήταν η θολή απόφαση να ψηφιστεί από τους 17 μόλις συμβούλους της περιφερειακής διοίκησης και το έργο να οδηγείται πια στα βράχια. 

«Διαχρονικός πολέμιος του έργου ο Π. Νίκας- Απέναντι στο έργο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης» 

«Άθλια» χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης  την τοποθέτηση του εισηγητή και αντιπεριφερειάρχη της παράταξης Νίκα, ο οποίος ως αντιδήμαρχος Οιχαλίας (Μεσσηνία) μέχρι πρότινος,   πρόκρινε για ακόμη μια φορά την ψηφοθηρία του, αμφισβητώντας την χωροθέτηση του έργου και λέγοντας ψέματα ότι οι μονάδες δεν θα γίνουν στους χώρους που έχουν υποδειχθεί, άποψη που βάλλει ευθέως κατά των απαλλοτριώσεων.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η εισήγηση Νίκα, ο οποίος έκδηλα απέφυγε να πάρει θετική θέση για το έργο, απέναντι στο οποίο άλλωστε έχει υπάρξει σφοδρός πολέμιος κατά την εποχή που ως δήμαρχος Καλαμάτας ανέθετε εκατομμύρια ευρώ σε σκουπιδοεργολάβους για παράνομες μεταφορές. 

«Πέτρος Τατούλης: Η δική μας παράταξη εγγυάται διαχρονικά την ολοκλήρωση του σημαντικότερου έργου στη διαχείριση απορριμμάτων που έχει γίνει ποτέ στην χώρα» 

«Θα υπερασπιστούμε το έργο αυτό μέχρι τελευταίας ρανίδας», δήλωσε ο Π. Τατούλης, για να καταλήξει: «Αυτό το έργο που οι καινοτομίες του δεν έχουν υπάρξει σε κανένα άλλο έργο στην χώρα, και για την ευόδωση του οποίου τα βάλαμε με τα πιο οργανωμένα συμφέροντα αλλά και με θεούς και δαίμονες της πολιτικής, θα παραδοθεί τελικά σε εκείνους που ανήκει, τους Πελοποννήσιους πολίτες.  Η Νέα Πελοπόννησος είναι αρραγής και πιο έτοιμη από ποτέ να αγωνιστεί προκειμένου ο τόπος μας να μην βογκήξει υπό το άχθος ενός νέου μνημονίου που μας έφερναν για χρόνια όσοι στήριξαν την διαφθορά, με τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στο δρόμο των παράνομων σκουπιδομεταφορών». 

Υπόμνηση

Να σημειωθεί ότι το έργο ΣΔΙΤ «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου»   είναι το μόνο έργο που χωροθετήθηκε από ιδιώτη, ελλείψει χωροθέτησης του δημοσίου και ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 160 εκατομμύρια ευρώ καθιστώντας το έργο αυτό το μεγαλύτερο που έχει ξεκινήσει σε αυτόν τον τομέα στην χώρα. Το έργο σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από πλευράς διαδικασιών επί περιφερειακής Αρχής Τατούλη,  η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη από τον Πέτρο Τατούλη και αποτελεί την  μόνη νόμιμη λύση, περιβαλλοντικά φιλική, ολοκληρωμένης διαχείρισης για την Πελοπόννησο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.