Πολιτικη

Δύσκολη "συναίνεση" στο Πε.Συ. για μετανάστες

Η κατάληξη της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους μετανάστες.

 

"Βαθύτατα αντιδημοκρατική άποψη" χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Νίκα ο κ. Τατούλης, αναφέροντας πως ο πρώτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν "Μεσσίας". Επίσης, δήλωσε πως η θέση του, περί μη μεταφοράς άλλων μεταναστών στην Κόρινθο, δεν έχει "λαϊκιστικό" χαρακτήρα, ζητώντας να υπάρξει σαφής θέση από την Κυβέρνηση για το πόσοι μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στην Πελοπόννησο. 

Κατά τη δευτερολογία τους, οι επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων δεν προσέθεσαν, επί της ουσίας, κάποιο νέο στοιχείο στη θέση που έλαβαν. 

O κ. Νίκας, απαντώντας και πάλι στον κ. Τατούλη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο ρόλος του Περιφερειάρχη είναι διακριτός, προφανώς όμως και θ' αποδέχεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου, χωρίς όμως ν' ανεχτεί "βιασμό" της πολιτικής και ιδεολογικής του άποψης και τοποθέτησης.

Δήλωσε, επίσης, πως αντιμετωπίζει την πατρίδα ενιαία και η παράταξή του συμφωνεί με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, τ' οποίο και θα μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό.

Κατά βάση, το ψήφισμα ζητά "ισοκατανομή" των προσφύγων/μεταναστών μεταξύ Περιφερειών, εκφράζει "ανησυχία" για το μέγεθος και την εξέλιξη του προβλήματος και ζητά συνεργασία και συντονισμό στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού αντιμετώπισης του  μεταναστευτικού/ προσφυγικού προβλήματος. 

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής στηρίχθηκε στο ψήφισμα του Δ. Κορινθίων και σε μια γενικότερη τοποθέτηση. Ο κ. Τατούλης ζήτησε να υπάρξει διευκρίνιση τόσο για το ρόλο του κ. Περιφερειάρχη, ουσιαστικά θεσμικώς, αλλά και να υιοθετηθεί αίτημα άμεσης παύσης της μεταφοράς μεταναστών στην Κόρινθο. 

Παράλληλα, πρόταση κατέθεσε και η 'Λαϊκή Συσπείρωση". 

Τελικώς, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, ορίστηκαν εκπρόσωποι από κάθε παράταξη- εξ αυτών που συνέκλιναν- προκειμένου να συνταχθεί ένα ψήφισμα επάνω στο οποίο θα υπάρχει "συμφωνία" και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς να συζητηθεί, ουσιαστικά, άλλο θέμα. 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.