Πολιτικη

ΤΡΙΠΟΛΗ: Σκληρό μήνυμα Παυλόπουλου για Τουρκία (video)

Κάλεσμα στην Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, που όπως επισήμανε, αποτελεί προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την άλωση της Τριπολιτσάς:

"Οι Έλληνες, ως λαός και ως έθνος, εορτάζουμε και φέτος την Άλωση της Τριπολιτσάς. Αυτή την εμβληματική νίκη των Αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους" ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και τόνισε πως, "Από εδώ, την Τρίπολη, κατ’ αυτή την Επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης, αυτό όμως προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική".

Και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης, βρέθηκε στην Τρίπολης και έστειλε το δικό του μήνυμα γι' αυτή την ημέρα.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.