Πολιτικη

Στον Υπουργό Εσωτερικών ο Κώστας Τζιούμης

Συνάντηση είχε την πρώτη Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος της Τρίπολης με τον Υπουργό των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, όπου και τέθηκαν επί "τάπητος" συγκεκριμένα θέματα.

Ο κ. Τζιούμης μετέφερε στον κ. Υπουργό την επιθυμία για στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις αλλά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των Θεσμών διοίκησης, με βασικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η, αυτονόητη, συνεργασία μεταξύ του κεντρικού Κράτους και των δυο βαθμών της αιρετής αυτοδιοίκησης είναι ένας τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο κ. Θεοδωρικάκος- όπως έχει επανειλημμένα τονίσει- αλλά και ο Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., κ. Βλάσης, με πρωτοβουλία του οποίου άλλωστε έγινε και αυτή η συνάντηση.

Παρότι, η τελευταία αυτή, είχε και "εθιμοτυπικό" χαρακτήρα, πιστοποίησε την διάθεση των δυο πλευρών για "συνεργασία" μέσα στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Είναι γνωστό πως ο κ. Τζιούμης δεν ανήκει, πολιτικά, στον ιδεολογικό χώρο που εκφράζει το κυβερνών κόμμα, αλλά, όπως είχε δηλώσει και προεκλογικά ο ίδιος, είναι απαραίτητη η σύμπραξη μεταξύ αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης, με σαφείς και προσδιορισμένους ρόλους για την καθεμία από το νομικό και συνταγματικό πλαίσιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάσης έχει, κατ' επανάληψη, δηλώσει πως η βασική του προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του Νομού Αρκαδίας και της πρωτεύουσάς του, πολύ περισσότερο και ενόψει του 2021 και, με το σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο "πλευρό" της δημοτικής αρχής της Τρίπολης- και όχι μόνο αυτής-, καθώς η αρκαδική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Επάνω ακριβώς σε ζητήματα τέτοιας φύσεως, υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από τον Υπουργό των Εσωτερικών γι' αρωγή οικονομικού και όχι μόνο χαρακτήρα προς το Δήμο Τρίπολης. Αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, αναπλάσεις και παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Τρίπολης και των χωριών της αλλά και αποκατάσταση κτιρίων. Τα έργα αυτά ήταν, άλλωστε, μεταξύ αυτών που προέβλεπε το προεκλογικό πράγραμμα της παράταξης "Τρίπολη Αύριο".

 

Ακολουθεί Δ.Τ.:

Την Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης είχε συνάντηση (συν-) εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Τάκη. Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο παρουσία και του βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Βλάση και υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. 

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου, για τις άμεσες ανάγκες του και για τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, προπαντός τις αναφερόμενες στην καθημερινότητα.

Με προσοχή και ενδιαφέρον δέχτηκε την ενημέρωση ο υπουργός, στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία και τα προβλήματα του Δήμου, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Νομικού  Προσώπου και υποσχέθηκε την στήριξη τους. 

Επίσης υποσχέθηκε σημαντική στήριξη και για ( σχεδιαζόμενα – προβλεπόμενα) σημαντικά δημοτικά έργα. 

Ο κ. Τζιούμης ευχαρίστησε τον υπουργό, τόνισε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του και η συνάντηση έληξε με την υπογράμμιση ότι οι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.