Πολιτικη

Περιφέρεια: "Πόλεμος" Νίκα-Τατούλη!

Εικόνες "ντροπής" στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τρίπολη 3 Οκτωβρίου 2019.

Λόγω των προηγουμένων συνεδριάσεων, υπήρξε, εξαρχής στην αποψινή συνεδρίαση "τεταμένο" κλίμα μεταξύ, κυρίως, του Προέδρου, κ. Σκαντζού και της μείζονος μειοψηφίας. Ο κ. Σκαντζός, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεδρίαση, προτείνοντας τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου ν' αποφασιστούν αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Πε.Συ, δήλωσε, επίσης, πως η "εικόνα" του Συμβουλίου, μέχρι τώρα, δεν είναι η ενδεδειγμένη, καθώς δίνεται, όπως είπε, η εντύπωση στους πολίτες πως "εδώ συζητάμε για να συζητάμε", αναφερόμενος σε πολύωρες συνεδριάσεις όπου, όμως, οι αποφάσεις είναι ελάχιστες.

Παράλληλα, η αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της "Νέας Πελοποννήσου" είναι έκδηλη σε κάθε θέμα, σχεδόν, του Συμβουλίου, είτε είναι προ ημερησίας είτε όχι.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γόντικας συνέχισε να "επιτίθεται" στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, κάνοντας αναφορές σε προηγούμενες "πρακτικές και αποφάσεις". 

Πρωτόγνωρη αντιπαράθεση μεταξύ πρώην και νυν Περιφερειάρχη

Ο κ. Νίκας, στο πλαίσιο τοποθέτησής του, αναφερόμενος στον κ. Τατούλη, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως "οι εποχές άλλαξαν, καταλαβαίνω πως μετά από εννέα χρόνια είναι δύσκολο να το κατανοήσουν κάποιοι". Ο σχολιασμός, την ίδια στιγμή και εκτός μικροφώνου, από τον κ. Τατούλη, οδήγησε σ' ανταλλαγή βαρυτάτων χαρακτηρισμών μεταξύ των δυο ανδρών, μ' εκφράσεις που δεν συνάδουν με το επίπεδο τ' οποίο θα όφειλε να υφίσταται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Φωνές κι "αντάρα" με την παραμικρή αφορμή και αποχώρηση της παράταξης Τατούλη

Με πολύ βαριές εκφράσεις χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης τη "νοοτροπία" της Περιφερειακής Αρχής και δήλωσε πως δεν κέρδισε ο κ. Νίκας της εκλογές, αλλά τον φέρανε εδώ! Ο κ. Νίκας απάντησε πως δεν έχει συναντησει τέτοια επιθετικότητα στα 25 χρόνια που μετέχει σ' αυτοδιοικητικούς θεσμούς. "Πόνο και θλίψη" δε δήλωσε πως έχει νοιώσει, μέχρι τώρα, στη διοίκηση της Περιφέρειας ο κ. Νίκας, λέγοντας πως δεν παρέλαβε τίποτα και ψάχνει να βρει τις υποχρεώσεις του θεσμού. 

Μετά την αποχώρηση του κ. Τατούλη, κι ενώ το κλίμα είχε γίνει σαφώς πιο ήρεμο, ο κ. Νίκας έκανε μια μακροσκελή, σχετικά, αναφορά στη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει προκειμένου να βοηθηθούν οι πολίτες, αναρωτήθηκε ποιος τον "έφερε" στη θέση του Περιφερειάρχη και, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δεν ήταν πρόθεσή του να υπάρξει "εκτροπή" της διαδικασίας, ούτε και προσωπικοί χαρακτηρισμοί. 

Να σημειώσουμε πως η παράταξη του κ. Τατούλη δεν αποχώρησε ολόκληρη, ταυτόχρονα, καθώς η πράξη συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης θέματος που αφορούσε την Π.Ε. Λακωνίας και τ' αντίστοιχα μέλη της "Νέας Πελοποννήσου" παρέμειναν στην αίθουσα μέχρι να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.