Πολιτικη

Νίκας: Θα λέμε πάντα την αλήθεια

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.

Μια σειρά από ανακοινώσεις έκανε ο κ. Νίκας, σε σχέση τόσο με θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλιου αλλά και σε συνεργασίες της Περιφέρειας με μια σειρά από φορείς.

Μεταξύ αυτών εξήγγειλε την έναρξη της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Διάζωμα» του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας Σταύρου Μπένου. Πρόκειται για οργάνωση η οποία θα αναλάβει τη διάσωση 5 αρχαίων θεάτρων της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης.

Επανέλαβε δε πως η Περιφέρεια πρέπει να τρέξει όσον αφορά το ΕΣΠΑ, γι, αυτό και δημιουργήθηκε η σχετική διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Πε. Συ, δηλώνοντας ικανοποιημένος για το γεγονός πως, παρόλη την αρχική ένταση, υπήρξε συναίνεση σε μια σειρά αποφάσεων.

Για το μεταναστευτικό πρόβλημα , ο κ. Νίκας ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει λογική στρατοπέδων και χαίρεται που ήδη η Κυβέρνηση προχώρησε σε προκήρυξη για την εύρεση χώρων φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισήμανε πως η Επιτροπή αυτή είναι το βασικό όργανο διοίκησης, μαζί φυσικά με το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας θα παρέχεται αντικειμενική ενημέρωση προς όλους.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.