Πολιτικη

Οδυσσέας: Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνδέει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Βασικά σημεία της τηλεοπτικής συνέντευξης του βουλευτή Αρκαδίας με το ΚΙΝΑΛ.

Όταν μιλάμε για φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να συζητάμε με αριθμούς. Αν μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κάποια στιγμή, ήταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επί Ανδρέα Λοβέρδου, όπου με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση έπεσε μέχρι και το 2014 τρία δισ. ευρώ. Άρα όποιος θέλει να μιλήσουμε για φαρμακευτική δαπάνη και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα, να έρθουν σε μας που ξέρουμε πως  γίνεται.

Να ξεκαθαρίσω ότι τα στελέχη μας δεν κρύβονται όπως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την άρση της ασυλίας. Ο κ. Λοβέρδος όπως ξέρετε ζήτησε να δικαστεί ως απλός πολίτης και δεν έκανε χρήση της βουλευτικής ασυλίας του όπως ο κ. Πολάκης, και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις; Βεβαίως και υπάρχει και θα κριθούν αυτοί που πραγματικά έχουν το θέμα και το πρόβλημα. Ο κ Παπαγγελόπουλος που κατηγορείται σήμερα, είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι το πρόσωπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει στη βουλή, είναι ο πρώην αρχηγός της ΚΥΠ επί ΝΔ, στενός συνεργάτης και πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης του κ. Τσιπρα. Υπάρχει δηλαδή εδώ ένα πρόσωπο το οποίο συνδέει δυο πολιτικές χρονικές περιόδους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στη χώρα. Μετά από δύο μήνες στη Βουλή είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο χωρίς ανάμειξη πολιτικών προσώπων. Από τη μία δηλαδή ενεπλέκει πολιτικά πρόσωπα και από την άλλη τα αθωώνει. Αρά ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος αθώωσε τους πολιτικούς και κανείς άλλος.

Σήμερα δεν ψάχνουμε μόνο τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νοβάρτις. Εδώ υπάρχουν τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, η κα Ράϊκου, ο κ. Αγγελής και η κα Τσατάνη  οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργίας κ. Τσιπρα έκανε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Χθες ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ που διορίστηκε επί κυβέρνησης κ. Τσίπρα, αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του τηλεφωνούσε για συγκεκριμένο επιχειρηματία να μην πληρώσει και ακόμη αναφέρει ότι θέλει να κληθεί στην προανακριτική για να μιλήσει για όλα αυτά. Συνεπώς ο κ. Παπαγγελόπουλος επί ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος Υπουργός δηλαδή για τα θέματα δικαιοσύνης έκανε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Σχετικά με το αν γνώριζε ο κ. Τσίπρας η όχι, θα σας πω αυτό που είπε και η κα Φωτίου και ο κ. Κωνσταντινέας. Η κα Φωτίου είπε ότι δε γίνεται να συμβαίνουν αυτά χωρίς να τα ξέρει ο Πρωθυπουργός και ο κ. Κωνσταντινέας είπε ότι δε γίνεται να πηγαίνουμε στην προανακριτική τον τσιλιαδόρο και όχι τον ίδιο τον κλέφτη. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.